petek, 16. december 2022

[USA] Na koridor I-5 prihajajo novi potniški vlaki

 

Amtrak Cascades razkriva nove vlakovne garniture, ki prihajajo leta 2026



OLYMPIA – Nova flota vozil Amtrak Cascade na temo severozahodavlaki bodo v stilu prevažali potnike med Seattlom, Vancouvrom, BC, Portlandom in drugimi postajami vzdolž koridorja I-5, ko bo leta 2026 na pacifiški severozahod prispelo osem novih vlakovnih garnitur in dve novi lokomotivi.

Nedavno objavljene upodobitve novih vlakovnih garniturprikazujejo tradicionalno zimzeleno barvo Amtrak Cascades in mokka barvno shemo, vključeno v najsodobnejši dizajn, ki dodaja tudi grafiki Mt. Hood in Mt. Rainier na vsakem avtomobilu.

"Amtrak Cascades z veseljem pozdravlja nove vlake na naši slikoviti progi v 18 mestih, ki povezuje Washington, Oregon in Britansko Kolumbijo," je dejal Ron Pate, direktor oddelka za železnice, tovor in pristanišča WSDOT. "Blagovna znamka naših novih vlakov je edinstvena za koridor Amtrak Cascades, ki jih razlikuje od drugih v Amtrakovi floti. Njihov prihod bo naznanil novo generacijo potovanja z vlakom na pacifiškem severozahodu."

Novi vlaki so del večje preobrazbe, ki bo spremenila nacionalno izkušnjo Amtraka. Novi vlaki, ki jih izdelujejo v Siemensu v Kaliforniji, so financirani kot del Zveznega zakona o infrastrukturi, naložbah in delovnih mestih, ki je bil dodeljen Amtraku za njihovo nabavo. Vlaki Amtrak Cascades bodo prvi, ki jih bo dobavil Siemens, sledila pa bo oprema za proge v vzhodnih Združenih državah Amerike. Novi vlaki bodo v Seattle prispeli v obdobju nekaj mesecev in začeli obratovati, ko bodo temeljito pregledani, testirani in odobreni.

Novi vlaki bodo izboljšali potovanje Amtrak Cascades s poudarkom na udobju in učinkovitosti:

  • Okoljske izboljšave: Novi vlaki so učinkovitejši pri porabi goriva in povzročajo bistveno manj onesnaževanja zraka
  • Dodatki: Posamezne vtičnice, vrata USB, vgrajeni Wi-Fi, izboljšana osvetlitev, digitalni informacijski sistemi za stranke, avtomatizirane stopnice in straniščne kontrole brez dotika
  • Udobni sedeži: Vsak vlak sprejme več kot 300 potnikov in daje prednost ergonomiji, saj ponuja velike in robustne mizice s pladnji, oblazinjene vzglavnike, namensko držalo za steklenico vode in držalo za tablico na naslonjalu sedeža.
  • Preoblikovana kavarna: vključuje lokalno priljubljeno hrano severozahoda, vključno s pivom, vinom in žganimi pijačami, skupaj z nekaj samopostrežnimi možnostmi hrane
  • Izboljšana izkušnja: s panoramskimi okni in dodatnimi mizami lahko stranke uživajo v nekaterih najboljših razgledih in se povežejo z nekaterimi najbolj slikovitimi pokrajinami na svetu

Amtrak Cascades je partnerstvo med WSDOT in Ministrstvom za promet Oregona, ki sponzorirata storitev, ki jo po pogodbi izvaja Amtrak. Služi 18 postajam med Eugeneom v Oregonu in Vancouvrom v Britanski Kolumbiji.