sreda, 24. februar 2016

[ Savdska Arabija - Metro vlak ] Siemens predstavlja novo Metro za Riadu

Siemens je predstavil nov metro vozilo za največje svetovne prometnega projekta v javnosti. S šestimi linijami in 175 kilometrov dolžine tirov Riad načrtuje trenutno največji projekt metro. Dva izmed linij opremlja Siemens je kot del konzorcija s podzemne vlake, elektrifikacijo in signalizacije in komunikacijske tehnologije za brez voznika delovanje. V pogodbi je vreden 1,5 milijarde evrov, je družba prejela v letu 2013, ki ga je Visoki komisariat za urbani razvoj (Arriyadh Development Authority).



"Naše projektne skupine na Dunaju in v Savdski Arabiji imajo srce in dušo v razvoju in dokončanju prve stopnje, ki mora biti namenjen predvsem ekstremnih podnebnih razmer na terenu. Zato smo še posebej ponosni, da je prvi od treh konzorcijev vozilo za javnost predstaviti, "pravi Jochen Eickholt, vodja oddelka železniškega Siemensa. Trenutno je prvi vlak v klimatskem vetrovniku v železniškem Tec Arsenal (RTA) testirali na Dunaju. Spomladi, testi začela v testu in validacije Center v Wegberg-Wildenrath.
Siemens za dobavo 74 metro vozila tipa Inspiro. Aluminijasta vlaki na standardno širino in lahko doseže hitrost do 90 kilometrov na uro. 2- in 4-car vlaki so namenjeni za podnebne razmere v regiji. To vključuje večjo klimatsko napravo, ki zagotavlja tudi v veliki vročini zadostno zmogljivost hlajenja. Poleg tega so bili kolesne vlečni pogon in zavoro in vrati opremljeni s posebnimi elementi, da bi zmanjšali prodiranje peska.
Siemens je odgovoren za sistemske integracije železniškega tehnologije v kombinaciji približno 64 kilometrov linij tudi. Investicija v infrastrukturo mesta je za lajšanje težav prevoza. Ker se Riad hitro narašča: leta 1990 se je število prebivalcev podvojilo na več kot šest milijonov prebivalcev.