četrtek, 19. november 2015

[ D - Bombardier ] CDPQ za nakup 30% deleža v Bombardier Transportation za 1 $ · 5 milijard

BOMBARDIER: dokončen dogovor za pokojninsko zavarovanje in zavarovanje sredstev investitorja Caisse de Depot et umestitev du Québec, da bi 1 $ · 5 milijard naložbo v nov holdinga za Bombardier Transportation je bil objavljen 19. novembra Transakcija vrednosti Bombardier Transportation na US $ 5 milijard, in se pričakuje, predmet regulativnega odobritev zaključen v prvem četrtletju leta 2016.

V skladu s sporazumom, bi CDPQ pridobitev delnic v Bombardier Transportation (investicijsko) UK Ltd ("BT Holdco"), ki bodo zamenljivi v navadne delnice na začetku, ki predstavljajo 30% BT Holdco, ki so predmet popravkov uspešnost spodbud.
BT Holdco lastnik vseh sredstev tekoče poslovanje Transport Bombardierjev. To bo urejeno z novo ploščo je sestavljen iz sedmih članov, treh, ki ga imenuje CDPQ. Alain Bellemare bo predsedoval upravnemu odboru, in Lutz Bertling bo ostal kot predsednik Bombardier Transportation.
Sporazum je rezultat pregleda, ki je videl Bombardier preuči "širok spekter strateških možnosti" za njegovo železniškega prometa, vključno z morebitno IPO ali konkurenčnem mednarodnem dražbenega postopka za zasebno plasiranje manjšinskega deleža. Bombardier je dejal, bi transakcija "kristalizira vrednost Bombardier Transportation in krepitev finančnega položaja Bombardier je, brez povečanja dolga." Bombardier namerava uporabiti prihodke za splošne namene.
Bombardier lahko kupite nazaj CDPQ je lastniški delež v BT Holdco kadarkoli ob ali po treh letih, po višji od poštene tržne vrednosti na tako pretvori-osnovi ali minimalno triletno 15% sestavljene letne donosnosti (ali kadarkoli po tri leta, 15% zaostruje letni donos).
Če katera CDPQ ali Bombardier želi prodati svoj delež v BT Holdco, bo to najprej ponuditi drugi stranki. CDPQ lahko sprožijo IPO ali prodajo BT Holdco po petih letih.
Pogoji posla zagotoviti "močne" uspešnosti spodbude za Bombardier Transportation. Za vsako od prvih petih letih, se lahko lastništvo CDPQ je (na konverzijo) in vrnitev biti predmet pozitivne ali negativne prilagoditve, ki temeljijo na skupno dogovorjenim ciljem uspešnosti. Če Bombardier Transportation prekosi, CDPQ je odstotek lastništva o pretvorbi delnic zmanjša za 2 · 5% letno, navzdol na najmanj 25%. Minimalni donos konvertibilni delnicami bi tudi zmanjšala od 9 · 5% na tla 7 · 5%.
V primeru neuspešnosti, bi odstotek CDPQ je lastništva o pretvorbi delnic povečal za 2 · 5% letno do največ 42 · 5%. Minimalni donos konvertibilni delnicami bi tudi poveča za 2 · 5% do 12%.
Za zagotavljanje finančne stabilnosti, sta se stranki dogovorili, da je treba Bombardier imajo denarno rezervo najmanj US $ 1 · 25 milijard. V primeru, da pade pod to raven, bi odbor za posebne pobude biti imenovani razviti načrt za njegovo obnovitev.