četrtek, 17. september 2015

[ A / D - OBB / DB ] V smeri Münchna možne zamude zaradi zapor mejnih prehodov

Zaradi zapor prometa na mejnih prehodih se za potovanja v smeri Münchna lahko pričakujejo zamude. Pred potovanjem preverite stanje pri prodajnem osebju oz. na poti upoštevajte navodila predstavnikov Slovenski železnic in avstrijskih železnic (ÖBB).

Stanje 17. september ob 15.20:
Trenutno vozijo mednarodni vlaki na progi v smeri Beljak/Villach - Salzburg - München nemoteno. Zaradi mejnih kontrol med Slovenijo in Avstrijo ter med Avstrijo in Nemčijo so možne zamude ob prihodu na končno postajo.
Glede na trenutno stanje je pričakovati, da bo tudi danes nočni vlak EN 498 "Lisinski" vozil po predvideni prevozni poti do München Hbf.V kolikor bi prišlo do ponovne prekinitve železniškega prometa na mejnem prehodu Salzburg/Freilassing je možna alternativna prevozna pot preko Schwarzach St-Veit  - Wörgl - Kufstein - Rosenheim - (München) ali obratno.Vsi pari vlakov v smeri Avstrije - Nemčije in obratno (314-114/115-315,    212-112/113-213,     210-110/111- 211) imajo zveze s prestopanji na navednih postajah s kratkimi časi prestopa. Potovalni čas se s tem podaljša za cca 120 minut.    Po dogovoru s predstavniki Avstrijskih železnic (ÖBB) se v primeru nadomestne prevozne poti priznavajo vozovnice izdane po redni prevozni poti (via Salzburg).



Slika v Špilju (Avstrija); začetek dela za mreža na progu , bo prihodi begunec potem takoj zapora proga , pa nič vozi vlak ....