petek, 10. julij 2015

[ ME - MŽ ] CRRC zvitki iz svoje prvi potniški vlak za Evropo

MAKEDONIJA: Minister za promet in komunikacije minister Vlado Misajlovski obiskal tovarno Zhuzhou Električna lokomotiva je 7. julija na ogled razvitje prvih potniških vlakov, ki jih proizvajajo na Kitajskem CRRC za evropsko stranko.



Misajlovski dejal, dva 25 kV 50 Hz električne motorne-enote se pričakuje, da bodo prišli v Makedoniji med avgustom in bo prvo novo potniško parka v državi po osamosvojitvi. Štiri podobne dizelske motorne-enote se pričakuje, da pridejo do januarja.

V zglobni tri-car enote so izdelani v skladu z evropskim standardom varnosti in dostopnosti. Imajo zmogljivost 200 potnikov, klimatsko napravo in vakuumskih stranišč.

Nova vozila bodo razporejeni na poti iz Skopja jugu do Gevgelija in Bitola, zahodno do Tetova in na sever do Kumanovo. Nikola Kostov, direktor nacionalnega operaterja MZ promet, je dejal, da je velika priložnost za povečanje ridership z uporabo vlakov, ki izpolnjujejo sodobne standarde kakovosti.

Nalog za šest enot je bil podpisan v Skopju 24. junija 2014, ko CSR (zdaj del CRRC) je dejal, pogodba je bila njegova prva za dobavo potniški železniški vozni park v Evropi. Da je bil financiran s pomočjo € 25 milijonov od € 50m posojilo od Evropske banke za obnovo in razvoj. Posojilo je financirala tudi modernizacijo obstoječih lokomotiv in voznega parka (€ 10m) in pogodbo za ZOS Trnava za dobavo 150 Sggrss-80 in Eass-Z- (K) vagoni (13 € · 2m).