torek, 2. junij 2015

[ SLO/CRO - SŽ ] Z vlakom v Istro

Istra kot turistična destinacija je izjemno pomembna in priljubljena med turisti, obiskovalci in gosti iz različnih koncev Evrope



S podpisom sporazuma (včeraj v Pazinu) o poslovnem sodelovanju, v SŽ - Potniški promet obračamo nov list pri ponujanju železniških prevozov v Istro. Podpis sporazuma s štirimi istrskimi občinami (Buzet, Pazin, Vodnjan in Pulj) pomeni začetek novih turističnih povezav pred letošnjo poletno sezono v hrvaško Istro in hkrati začetek dolgoročnega in plodnega poslovnega sodelovanja s partnerji s tega območja. »Za nas je to izjemno pomemben dogodek, ki na široko odpira vrata našim vlakom v Istro, ob tem pa pomembno prispeva tudi k večji prepoznavnosti Slovenskih železnic,« je ob podpisu sporazuma povedal direktor SŽ - Potniški promet mag. Boštjan Koren. » Istra kot turistična destinacija je izjemno pomembna in priljubljena med turisti, obiskovalci in gosti iz različnih koncev Evrope, s podpisom sporazuma o poslovnem sodelovanju pa se odpirajo nove možnosti in priložnosti, za istrski turistični biser ,« je še opozoril prvi mož SŽ - Potniški promet Boštjan Koren.

V SŽ - Potniški promet bomo kot ponudniki železniških storitev v notranjem in mednarodnem čezmejnem potniškemu prometu poskrbeli za kar najboljšo ponudbo prevozov med Ljubljano in istrskimi destinacijam i - od Buzeta, preko Pazina in Vodnjana do Pulja. Skupaj s partnerji - občinami s tega področja si želimo v Istro, na okolju prijazen način - z vlakom, pripeljati kar največ gostov (turistov). V preteklem letu (2014) smo v Istro pripeljali že več kot šest tisoč gostov.

S projektom Istra bomo v družbi SŽ - Potniški promet gostom oziroma turistom ( mladim, družinam, seniorjem..) skupaj z istrskimi občinami, ponudili najbolj atraktivne in zanimive turistične vsebine-produkte od kulturnih, zabavnih, športnih in ne nazadnje kulinaričnih, ki jih ponuja istrski polotok.