sreda, 13. junij 2012

Se spominjate svojega prvega potovanja z InterRailom? Vas to še čaka?

Danes že legendarna vozovnica InteRail je mnogim generacijam omogočila poceni, udobno in po lastni meri ukrojeno spoznavanje Evrope.
Vozovnica InterRail, ki omogoča neomejeno potovanje z vlakom v izbranem časovnem obdobju, je bila uvedena 1. marca 1972, namenjena pa je bila popotnikom, starim največ 26 let, ki so si želeli raziskati Evropo.


Doslej osem milijonov potnikovV prvem letu se je na raziskovanje evropskih mest z novo vozovnico podalo 85.000 mladih. Z leti je njihovo število nenehno raslo, spreminjala in dopolnjevala pa se je tudi ponudba vozovnic InterRail.
Leta 2011 se je tako na evropske tire z InterRailom podalo že več kot 250.000 popotnikov. Skupaj pa se je z InterRailom zapeljalo že več kot osem milijonov potnikov.
 Tudi za mlade po srcuČe je bila prvotna vozovnica namenjena podiranju meja 22 držav evropske celine, je do danes njihovo število naraslo na kar 30. Vozovnice pa niso več namenjene le mladim, temveč se z njimi na potovalno doživetje lahko odpravijo po srcu mladi vseh starosti, tudi starejši od 60 let.

Vozovnice InterRail ne pomenijo le cenejših potovanj z vlakom, temveč ponujajo tudi številne druge popuste, na primer za potovanje z nekaterimi pomorskimi prevozniki, popust za potovanje z vlaki zasebnih železnic in popuste ali celo brezplačni ogled nekaterih muzejev.
Tudi v Sloveniji je InterRail dodobra uveljavljena ponudba. Leta 2011 so na Slovenskih železnicah prodali 974 vozovnic za InterRail , kar kaže na veliko priljubljenost potovanja z vlakom, kljub vse večji konkurenci poceni letalskih prevoznikov.