torek, 1. marec 2011

SNCF in Trenitalia je off sodelovanje na nekaterih progah



Od septembra letos, bo sodelovanje med SNCF in TrenItalia je konec. Od leta 1995. leta, ko je sedež skupnega podjetja Artesia, sta ta dva nacionalna podjetja, ki storitve po isti vlaki nočni prevoz na progah Pariz-Firence, Rim in Pariz-Milano-Torino.
Po nekaterih medijev, sodelovanja med SNCF in TrenItaliae prekinitev zaradi slabega upravljanja njihovega skupnega podjetja. Skoraj nočni vlaki so vedno prepozno, in potnike linije HS Pariz-Milano-Torino je bilo za prehod meje, v bližini avtobusne in nadaljuje po meji ride ponovno usposabljati.

SNCF in Trenitalia bodo še naprej zagotavljali storitve prevoza med Francijo in Italijo, vendar z različnimi partnerji. Trenitalia bo z družbo Veolia Transport za opravljanje prevoznih storitev na progah Pariz-Firence, Rim in Pariz-Milano-Benetke. Že od leta 2011. leto, načrti za uvedbo nove linije Torino-Lyon-Chambery.

SNCF bo še naprej delovala v Italiji skozi zasebno podjetje NTV, kar je 20% lastnik. NTV bo letos začela novo suluge in upa, da bo prevoz 10 milijonov potnikov letno, na progah, ki povezujejo večja mesta: Torino-Milano-Rim-Neapelj, Rim, Neapelj in Rim-Bar-Bologna-Benetke.