sreda, 4. februar 2009

Obvestila; SŽ


Obilno sneženje in železniški promet
Zaradi obilnega sneženja in žledu na nekaterih odsekih železniške proge delavci Slovenskih železnic (SŽ) na terenu že od včeraj zvečer skrbijo za čim boljšo prevoznost prog in nemoteno odvijanja prometa.

Tako v večjem delu Slovenije potniški vlaki vozijo brez večjih ovir, le ponekod z zamudami do največ 15 minut. Več težav je na primorskem koncu, kjer je zaradi žledu vožnja elektromotornih vlakov otežena. SŽ zato elektromotorne garniture nadomeščajo s klasičnimi vlaki in z dizelskimi lokomotivami. Stanje pa se trenutno ob velikih naporih delavcev SŽ počasi že normalizira.
SŽ bodo tudi vnaprej vse svoje napore usmerjale v zagotavljanje nemotenega poteka prometa. Zaradi izrednih vremenskih razmer potnikom priporočajo, da se pred potovanjem pozanimajo o stanju v železniškem prometu. Potniki lahko natančnejše informacije o poteku železniškega prometa dobijo na najbližji železniški postaji, v klicnem centru na številki 01 29 13 332 ter na spletni strani www.slo-zeleznice.si.

Obilno sneženje in železniški promet
-----------------------------------------------------------------------------
Nadomestni prevozi v tujini
Zaradi gradbenih del na Madžarskem na progi Zalaszentiván–Ukk, Madžarske železnice do nadaljnjega izvajajo nadomestni avtobusni prevoz potnikov, ki potujejo z vlakom IC Citadella 246 in 247 (Ljubljana-Budimpešta) med postajama Zalaegerszeg in Boba. Na relaciji Boba-Budimpešta, pa bo organiziran nadomestni vlak.
--------------------------------------------------------------------------------
V soboto (31.januar.2009) okrog 19:35 ure vlaki niso mogli voziti v okolici Maribora
31. januarja v soboto okrog pol osmih se je pokvarila računalniška miza in promet ni mogel potekati normalno zgodil se je tudi izpad elektrike, IC 502 pohorje je stal v Maribor Tezno cca 75 minut in EC 159 Croatia iz Dunaja za Zagreb je stal v Pesnici pri Mariboru cca 90 minut ostali vlaki so pa čakali na postaji v MB, ljudje so bli jezni ker so čakali odhod do zelo poznih ur ker niso mogli domov.
---------------------------------------------------------------------------------

Foto:EuroCityCard