sreda, 11. februar 2009

Obvestila; Novice vlake....




Z vlakom na informative dneve

Ob informativnih dnevih, 13. in 14.februarja,ko se velik del mladih odpravi v univerziteta in srednješolska središča,bodo Slovenskih Železnicah pripravili podaljšane garniture rednih vlakov in izredne vlake.
---------------------------------------
Madžarska: Hude motnje v železniškem prometu
Po navedbah tiskovne agencije MTI, močnega vetra in snežnega meteža je povzročilo resne diruptions v železniškem prometu na Madžarskem včeraj. Zaradi podrtih dreves in led, veliko vlakov je, da spremenijo svoje poti oziroma da se nadomesti z avtobusov.
----------------------------------------
Čedalje več potnikov na vlakih
Potniški vlaki Slovenskih železnic so lani prepeljali kar 16,65 milijona potnikov, kar je za 3,3 odstotka več kot leto prej. Hkrati se je število potniških kilometrov v primerjavi z letom 2007 povečalo za 2,8 odstotka. S povečanim številom potnikov so Slovenske železnice dosegle tudi prihodkovne cilje, saj so lanski transportni prihodki v potniškem prometu predlanske presegli kar za 5,3 odstotka.
Slovenske železnice si bodo v skladu s svojo strategijo tudi v prihodnje prizadevale povečati svoj tržni delež, kot cilj pa so si zadale prevzem vloge nosilca javnega potniškega prometa in integratorja.

-----------------------------------------
V sredo, 4. februarja zvečer, je na relaciji Litija-Kresnice prišlo do poškodbe vozne mreže, zato vlaki sedaj vozijo zgolj po enem tiru. Do popravila vozne mreže bo lahko prihajalo do krajših zamud nekaterih vlakov. Na Slovenskih železnicah se dejavno trudimo, da posledice poškodovanja vozne mreže čim prej odpravimo. Za nevšečnost se iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Med postajama Kresnice in Litija je včeraj zvečer, okoli 18. ure, med vožnjo potniškega vlaka skozi predor Poganek, prišlo do poškodbe 600 metrov vozne mreže na desnem tiru. Vlak, ki je vozil po sosednjem, levem tiru, se je zapletel v strgano žico. Zato sta bila oba tira med postajama Kresnice in Litija zaprta. Ekipe Slovenskih železnic so se takoj napotile na teren in začele odpravljati poškodb vozne mreže, za prevoz potnikov pa je bil med Litijo in Lazami, organiziran avtobusni prevoz. Vzrok za poškodbo vozne mreže se še raziskuje.Po aktivnem posegu delavcev Slovenskih železnic je bil levi tir odprt okoli 22. ure, tako je stekel enosmerni promet. Sanacija vozne mreže zahteva daljši čas, zlasti zaradi težkih terenskih razmer (teren v tunelu in na mostu). Ker bo promet med obema postajama potekal le po enem tiru, bodo do konca del posamezni potniški vlaki lahko imeli krajše zamude. Slovenske železnice se trudijo čim prej odpraviti posledice nepredvidenega dogodka in se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.

--------------------------------------

Foto;EuroCityCard