torek, 12. maj 2020

[USA- AMTRAK] Amtrak zahteva, da se storitve povečujejo

ZDA: Amtrak je sporočil, da bodo od 11. maja vsi kupci vlakov, postaj ali avtobusnih prevozov morali pokriti nos in usta.


Nacionalni potniški prevoznik je pojasnil, da je mogoče obvezno pokrivalo za obraz odstraniti, kadar se potniki prehranjujejo v določenih prostorih, v zasebnih prostorih ali kadar sedejo sami ali s spremljevalcem v svojem paru sedežev. Otroci, ki niso sposobni „vzdrževati obraza“, so oproščeni.
Amtrak začasno zagotavlja "fleksibilno" jedilnico z omejenim številom sedežev na svojih daljinskih poteh in potnike spalnih vozil spodbuja, da se odločijo za postrežbo v sobi.
Drugi ukrepi Covid-19 vključujejo zmanjšanje prodaje vozovnic na 50% zmogljivosti, sprejemanje samo brezgotovinskega plačila na postajah in na vlakih ter prikaz znakov za spodbujanje fizične distanciranja na območjih z veliko stopnicami, kot so čakalnice, vozovnice, tekoče stopnice in vhodi za bivanje. Po potrebi so bile na postajah z osebjem opremljene jasne zaščitne ovire.
Amtrak namerava ponovno vzpostaviti nekatere svoje suspendirane storitve visoke hitrosti Acela na severovzhodnem koridorju, začenši s tremi vlaki v smeri vsakega od 1. junija. Tudi frekvencije severovzhodne regije se bodo z osem na 10 vlakov vsakokrat povečale.
Druge storitve, ki so bile zmanjšane ali začasno prekinjene, bodo obnovljene glede na povpraševanje.
"Amtrak še naprej deluje kot bistvena storitev za tiste, ki morajo potovati med to javno zdravstveno krizo", je dejal novi predsednik in izvršni direktor Bill Flynn. "Naše storitve bodo še bolj kritične, ko se bo okreval naš narod. Vendar je varnost kupcev in zaposlenih Amtrak naša glavna prednostna naloga. "