ponedeljek, 18. maj 2020

[CZ-RegioJet] novo vozni red za Praha - Przemyśl od Junij 2020 dalje...

EVROPA: Neodvisni operater RegioJet je od DB-ja prevzel še devet klimatiziranih kasetnih avtomobilov 160 km / h.

Nekdaj uporabljeni na vlakih CityNightLine, vagoni tipa Bvcmz, ki so prispeli konec aprila, sledijo 18 podobnim vozilom, ki so bila pridobljena leta 2019.
RegioJet, ko so jih prenovili, načrtuje razporeditev kašetov na mednarodni odprti dostop od češke prestolnice Praha do Przemyśla na Poljskem prek Čehoslovaške-Dziedzice in Krakova. To se bo predvidoma začelo s spremembo voznega reda 13. decembra.
Upravljavec se je 3. februarja pri poljski železniški upravi UTK prijavil, da bi poti vozile vsak vlak vsak dan. 1. aprila je UTK dodelila zmogljivost za pet let, saj je ugotovila, da mednarodni vlaki ne bodo vplivali na dobičkonosnost subvencioniranih storitev.
Vlak naj bi iz Prahe odpotoval ob 22.10, v Przemyśl pa bo prispel ob 07.30 uri. Povratniki bodo zapustili Przemyśl ob 21.00. Vlak, oblikovan iz osem do 12 vagonov Bcmz, Bvcmz in Bvcmbz, s skupno zmogljivostjo od 400 do 600 potnikov, bi vlak po celotnem prevozu vozil lokomotive razreda 193 Siemens Vectron ali razreda 386.2 Bombardier Traxx.

RegioJet je od junija nameraval oditi do Mostistke na poljsko / ukrajinsko mejo od junija.