ponedeljek, 9. september 2019

[ PL - PKP ] Novi lokomotivi za InterCity PKP in serija vrsta EU160

Grifinska enota EU160-002, izdelana za New PKP Intercity, od podjetja Newag, se odpravlja v Żmigród za predhodne preizkuse.

Lokomotivo je v Katovicah fotografiral naš bralec, Grzegorz Koclęga. Tiskovni predstavnik Newaguja Łukasz Mikołajczyk je potrdil, da se nova električna lokomotiva napoti v Żmigród, kjer bo pred začetkom uporabe prestala preskuse na tiru Železniškega inštituta. Kmalu bomo poskušali informacije o testiranju razširiti.

Za zdaj je znano, da je Newag že izdelal dve Griffinovi lokomotivi za PKP Intercity z oznako EU160. Prvi smo vas obvestili, da je na sejmu Trako predvidoma predstavitev lokomotive , ki bo ta mesec v Gdańsku.

Artur Resmer, član uprave PKP Intercity,  je prejšnji teden sporočilda bodo v skladu s pogodbo o nakupu 20 Griffinovih lokomotiv do konca leta izročeni dve lokomotivi. Še več: dodal je, da se bo uveljavila možnost za nakup še 10 električnih lokomotiv. PKP Intercity bo torej imel skupno 30 Griffinov. Več o sodobnih poljskih lokomotivah, ki jih je naročil prevoznik.