četrtek, 12. september 2019

[ FRA-SNCF] Zavore in HVAC naročeni za TGV naslednje generacije

FRANCIJA: Alstom je Knorr-Bremse oddal pogodbo za dobavo zavornih sistemov ter ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo za naslednje generacije hitrih vlakov visoke hitrosti SNCF

Leta 2015 sta SNCF in Alstom ustanovila delovno skupino s prednostnimi dobavitelji, vključno s Knorr-Bremse, za razvoj dvokapnih vlakovnih vlačilcev Avelia Horizon v okviru operaterjevega programa „TGV prihodnosti“. SNCF Mobilités je julija 2018 potrdil naročilo za 100 vlačilcev.
Pogodba, ki zajema zavorne sisteme in sisteme HVAC za 100 vlakov z možnostmi za več, je zdaj dokončana, Knorr-Bremse pa bo začel dobave v letu 2020. Vlaki bodo predvidoma začeli uporabljati čez 10 let od leta 2023.
"Strategija in dejavnosti razvoja izdelkov Knorr-Bremse so usmerjene v nizke stroške življenjskega cikla, energetsko učinkovitost in ekološko učinkovitost", je dejal dr. Jürgen Wilder, član izvršnega odbora Knorr-Bremse, odgovoren za oddelek za sisteme železniških vozil, ko je bila pogodba objavljena dne 10. septembra. "Ponosni smo, da smo se vključili v tako pomemben in prestižen projekt, kot je nova generacija TGV."