sreda, 25. september 2019

[AT/PL- OeBB-PKP] Avstrijske železnice potrjujejo: iz Gradca bomo pustili vlak v Przemyśl

Avstrijske železnice (ÖBB) so objavile prve informacije o novem voznem redu in podatke vnesle v sistem. Vključujejo razmerje Eurocity 104 Graz Hbf - Przemyśl Gł. In Eurocity 105 v nasprotni smeri.

voznem redu 2019/2020 smo sporočili, da bo vlak iz Gradca na jugu Avstrije odšel na Poljsko Po informacijah, ki jih je posredoval PKP Intercity, in delno objavljenem voznem redu na straneh avstrijskih železnic bodo prvi vlaki v obe smeri šli na tirnice 15. decembra. Kot je za železniški trg povedal tiskovni predstavnik avstrijskega prevoznika Bernhard Rieder, jih bodo sestavljali vagoni 1. in 2. razreda, ki pripadajo ÖBB. Pri upravljanju povezave ÖBB bo sodeloval s PKP Intercity in Češkimi železnicami (České dráhy). V Bohuminu bodo v skladišče dodali dodatne vagone do Gradca, ki jih je izdal ČD.

Vlak bo iz Gradca zapustil ob 5.28, na glavnem postajališču na Dunaju se je prijavil ob 8.02, v Ostravi pa ob 11. uri. V Chałupki se bo vlak pojavil ob 11.26, od koder se bodo skozi Katowice, Krakov in Rzeszów odpravili v Przemyśl, kamor bo prišel ob 17.56. V nasprotni smeri se bo vlak začel ob 10.14, postaja v Chałupkiju pa bo ob 16.29 odšla do Ostrave Główny ob 16.58, na Dunaju ob 19.49, do ciljne postaje pa ob 22.33. Rieder poudarja, da se bo v Przemyślu mogoče preusmeriti v Lviv in Odeso.

Trenutno še ni informacij o cenah vozovnic, verjetno bodo na voljo standardne posebne ponudbe SparSchiene Europa. Trenutno je mogoče najcenejše karte od Dunaja do Varšave kupiti za 29 evrov, iz Katowic na Dunaj pa za slabih 19 evrov, vendar je število takšnih promocijskih vstopnic precej omejeno.

Zgodnji češki vstop iz Prage v Przemyśl je razglasil češki zasebni prevoznik RegioJet. Zato je mogoče tekmovanje obravnavati kot prednostno.