sreda, 4. september 2019

[ ČD-RegioJet] RegioJet za standardizacijo na Traxx lokomotivah

ČEŠKA: Širjenje neodvisnega operaterja RegioJet je naročil 15 večsistemskih električnih lokomotiv Bombardier Transportation Traxx MS3, z možnostjo več.

Pogodba, objavljena 3. septembra, sledi RegioJetovemu naročilu za leto 2017 za osem lokomotiv Traxx MS2e, ki so začeli uporabljati lani. Dodatni lokomoti so namenjeni delu na domačih progah, vključno z razpisano medmestno storitev Brno - Ostrava - Bohumín, ki jo bo operater prevzel decembra od ČD. Uporabili jih bodo tudi za čezmejne operacije, kot so vlaki Praha - Wien, ki naj bi se od junija 2020 podaljšali v Budimpešto.
Po besedah ​​operativnega direktorja RegioJet Jiříja Schmidta bodo „te nove lokomotive omogočile širitev naše poslovne ponudbe za stranke v regiji Srednje in Vzhodne Evrope“, saj bodo „povečale učinkovitost in nižje obratovalne stroške“. Glede na to, da so "štiri lokomotive MS2e, s katerimi zdaj upravljamo, zanesljiv in preizkušen del našega voznega parka", je pojasnil, da se je RegioJet odločil poenotiti svoj vozni park večsistemskih lokomotiv, ki trenutno vključuje pet lokomotiv razreda 193 Siemens Vectron MS, zakupljenih pri ELL. .
Pogodba RegioJet je prva, ki je vključila Bombardierjevo spletno orodje za naročanje rezervnih delov, ki vključuje zaveze glede dobave, katerih namen je zmanjšati potrebo operaterjev po vzdrževanju lastnih zalog delov.
"RegioJet je prvi potniški prevoznik, ki je naročil našo inovativno lokomotivo Traxx MS3", je dejal Tomas Holy, direktor poslovnega razvoja podjetja Bombardier. „Naša platforma Traxx 3 je že od začetka letošnjega leta pokazala svoje izjemno uspešnost v komercialnem poslovanju v Italiji. Navdušeni smo, da bomo ta vozila predstavili v potniškem prometu, kjer so razdalje dvakrat večje kot v tovornem prometu in je točnost izjemnega pomena. "