petek, 20. september 2019

[FRA-SNCF] SNCF izbere CAF za oskrbo med mestnim voznim parkom

FRANCIJA: SNCF Mobilités je za prednostnega ponudnika za pogodbo v višini 700 milijonov EUR izbral CAF za dobavo 28 električnih več enot za srednje in dolge razdalje Intercités na relacijah Pariz - Clermont-Ferrand in Pariz - Limoges - Toulouse.

Na voljo bi bile lahko do 75 vlakov, vključno s 15, ki bi jih lahko uporabljali na relaciji Bordeaux - Marseille.
Ponudba družbe CAF je prejela najvišjo oceno, ko so 17. septembra SNCF in Generalni direktorat za infrastrukturo, promet in morje pregledali ponudbe za tehnične zmogljivosti, inovacije in stroške. SNCF Mobilités je naslednji dan potrdil špansko podjetje kot prednostnega ponudnika, uradni sklep o dodelitvi pa naj bi odbor sprejel 24. oktobra.
Pričakuje se, da bodo EMU začeli opravljati prihodke od leta 2023 in postopoma nadomeščali vlake Corail z lokomotivami, ki so stari več kot 40 let.

„Odločen preskok kakovosti“

Načrte za naročanje vlakov vrhunske kakovosti v okviru programa oživljanja železniških prevozov na dolgih razdaljah vlakov na konvencionalnem omrežju je vlada objavila februarja 2016.
CAF je dejal, da je bil njegov zmagovalni predlog zasnovan tako, da zagotavlja "odločilen preskok standardov kakovosti" na srednjih in dolgih razdaljah.
EMU-ji bi dosegli največjo hitrost 200 km / h z "visokimi standardi udobja", vključno z ergonomskimi sedeži, wi-fi, električnimi vtičnicami in USB vrati. Na voljo bo 10 kolesarskih prostorov, galerije za "visokokakovostne" prehrane z vozički in prostori, ki omogočajo potnikom z omejeno mobilnostjo, da se vkrcajo brez pomoči.

Proizvodnja

CAF bi proizvajalce EMU proizvedel na lokaciji Bagnères-de-Bigorre v Franciji in Beasain v Španiji.
Družba je dejala, da bo vložila 30 milijonov evrov v obrat Bagnères ‑ de-Bigorre, ki bo z 11 000 m 2 novih delavnic in izobraževalnega centra postal „industrijski kampus“ Število zaposlenih bi se lahko povečalo s 100 na 350, z nekaj sto posrednimi zaposlitvami na CAF in pri njenih francoskih dobaviteljih.