sreda, 5. junij 2019

[ ITA- FNM ] DMU iz Kampanije, ki so naročili uporabo pogodbe iz Lombardije

ITALIJA: Regijski avtobusni prevoznik Campania Ente Autonomo Volturno je naročil pet dizelskih akumulatorskih enot Stadler z uporabo možnosti v okviru okvirne pogodbe za do 50 enot, ki jih je Lombardia regionalna železnica podpisala s švicarsko proizvodnjo novembra.

Oba operaterja sta povedala, da bi ta ureditev omogočila, da bi oba naročila visokokakovostne vlake, hkrati pa imela koristi od ekonomije obsega in kratkih časovnih rokov za dobavo, in bi lahko bil model, ki bi ga lahko sprejeli drugi regionalni upravljavci vlakov. 
Naročilo EAV, ki je bilo objavljeno 27. maja, je vredno 35 milijonov EUR plus DDV, vključno z vzdrževanjem. Načrtovano je, da bodo DMU-ji dostavljeni v 36 mesecih in bodo uporabljeni na 42 km poti od Napulja do Piedimonte Matese.
DMU bodo dolgo 66 × 80 m, s 168 sedeži in največjo hitrostjo 140 km / h. Vsaka bo imela tri osebne avtomobile in napajalni modul z dvema dizelskima motorjema, skladnima s Stage V, s katalizatorji SCR, ki napajajo dva kompleta baterij. To bo omogočilo delovanje brez emisij in tiho delovanje na postajah ter zmanjšalo emisije v mestnih območjih, hkrati pa bo izboljšalo tudi pospeševanje.
Vozni park bo imel LED osvetlitev, wi-fi, 220 V in USB vtičnice, informacijske sisteme za potnike, CCTV in drsne korake za pokrivanje vrzeli med vrati in robovi platforme.