sreda, 19. junij 2019

[ FRA - FlixTrain] FlixTrain želi vstopiti na francoski potniški vlak

FRANCIJA: FlixMobility GmbH je od 1. januarja 2021 vložil prošnjo za železniški regulator Arafer za začetek petih medmestnih povezav.

Storitve blagovne znamke FlixTrain bi zajemale štiri domače in eno mednarodno pot. 
Predlagane storitve so sedem povratnih vlakov na dan med Parizom Nord in Brussels Nord preko St Quentina in dvema povratnima vožnjama na dan med Parizom Austerlitz in Bordeaux St-Jean preko Les Aubrais-Orléans in Angoulême. Med dnevoma Pariz Bercy in Lyon Perrache preko Dijona je predvidenih pet parov vlakov. Načrtujejo se tudi dvakrat dnevno vlaki med Parizom Bercy in Toulouse Matabiau preko Limogesa, pa tudi ena nočitev v vsaki smeri med Parizom Bercy in Nice Ville preko Marseille Blancarde.
V vlogi je navedeno, da so vlaki načrtovani za vleko formacij z uporabo večsistemskih lokomotiv ali enakovrednih razredov BB36000 z zmogljivostjo med 400 in 1 000 potniki na vlak. FlixTrain še vedno prejema operativno licenco in varnostni certifikat, pravi Arafer.
FlixMobility, matična blagajna znamke Flixbus na dolge razdalje, že ima tri storitve odprtega dostopa v Nemčiji. Ti so dobavljeni v partnerstvu z zasebnimi operaterji Leo Express in Bahn Touristik Express.