petek, 28. februar 2020

[RUS/FRA-RŽD-SNCF] Koronavirus močneje udari v zavoj. Vlak Moskva - Nice Ville ne bo ...

Od 4. marca bo vlak Moskva-Nica-Moskva ustavljen, je poročala agencija Tass, ki se sklicuje na ruske medije.

Ministrstvo za promet Ruske federacije je od 4. marca napovedalo opustitev vlakov iz Moskve v Nico v Franciji. Vlak se po voznem redu med drugim ustavi v Veroni, Milanu in Genovi, največ je primerov koronavirusa. Železniška povezava bo do nadaljnjega prekinjena. RŻD vozi vlak iz Moskve vsak četrtek, povratni vlak pa iz Nice - v nedeljo. Vlak na poti proti Nici pelje skozi Belorusijo, Poljsko, Češko, Avstrijo in Italijo.

V Italiji se je po podatkih od 28. februarja število smrti zaradi epidemije povečalo na 14, število ljudi, okuženih z novim koronavirusom, na 528. Koronavirus je po vsem svetu že ubil več kot 2,7 tisoč. ljudi, število potrjenih primerov okužbe pa je približno 80.000, velika večina na Kitajskem. Virus se je razširil v več kot 50 drugih držav. 3. februarja je bila železniška povezava med Rusijo in Kitajsko prekinjena.


Kot poroča nemški časnik FAZ, Nemške železnice (Deutsche Bahn) povrnejo neuporabljene vozovnice za vlak (tudi po nepovratnih tarifah), če je bil razlog za potovanje uradno preklican zaradi grožnje s koronavirusom - to velja na primer za odpovedane sejme, koncerte ali športne prireditve. To velja tudi, ko je karanten hotel v namembnem kraju.