torek, 9. julij 2019

[ ANG-UK] UK Železniške novice zaokrožujejo

RSSB je 27. junija objavil svoje letno poročilo o zdravju in varnosti, ki pravi, da utrujenost, signali prehajajo ob nevarnosti in upravljanje sprememb so ključna tveganja. Po njenih besedah ​​so britanske železnice najvarnejše od desetih največjih v EU, s 1–4 smrtnimi žrtvami na milijardo vlakovnih kilometrov, v primerjavi z 89,2 v Španiji (podatkovni niz vključuje iztirjenje z visoko hitrostjo v Santiagu de Compostela julija 2013). , 11,4 v Nemčiji, 7,2 v Franciji in povprečje EU 24,2.

Oddelek za promet bo podaljšal veljavnost obstoječih franšiznih potnih listov do 26. septembra 2022, da bi "olajšal nemoteno izvajanje" priporočil železniškega pregleda, ki ga izvaja Keith Williams. Potni listi omogočajo ponudnikom, da izrazijo zanimanje za prihodnje franšize, ne da bi morali vsakokrat ponovno predložiti zahtevane informacije o podjetju.
Velika Anglia je razkrila notranjost vlakovnih kompozicij, ki jih Stadler dobavlja za svoje medmestne storitve. Tri od desetih sklopov so zdaj dostavljene, začetek obratovanja pa je načrtovan za jesen. Upravljavec je dejal, da bi bili sedeži "čim bolj udobni, z oporo ledvenega predela in maksimalno dovoljeno oblazinjenje v skladu z novimi strožjimi požarnimi predpisi".
Po objavi 1. julija o načrtih za konzorcij, ki ga vodi Brookfield Infrastructure in GIC za pridobitev Genesee & Wyoming, ki ima v lasti različne tovorne operaterje, vključno z Freightlinerjem , je generalni sekretar RMT Mick Cash dejal, da bi sindikat »iskal zagotovila o prihodnji varnosti zaposlitve naših članov in tovornih storitev, na katerih delajo.
Rail Partnerstvo Essex & South Suffolk skupnost je postala prva v Angliji, da se doseže akreditiranega statusa od ministrstva za promet, mu daje dostop do nepovratnih sredstev Sklada Skupnosti za razvoj Rail.
TransPennine Express je uvedel avtomatizirano odplačilo. Potovanja z zamudo za 30 minut ali več ustvarjajo avtomatiziran zahtevek za odškodnino, pri čemer so potniki po e-pošti poslali povezavo, ki jo lahko kliknejo za takojšnje prejemanje vračila.
VolkerRail in Network Rail sta kupila 18 avtomatiziranih zunanjih defibrilatorjev, ki jih je treba prevažati na tirnih napravah in žerjavi Kirow, pri čemer je HFR Solutions usposobilo 45 zaposlenih za njihovo uporabo. „Raziskave kažejo, da je pri posamezniku, ki ima srčni zastoj, 80% več verjetnosti, da bo preživel, če bo zdravljen takoj z AED. Takšne številke so nas spodbudile k ukrepanju, «je povedal Stuart Webster-Spriggs, direktor podjetja VolkerRail.

Midlands Motor je rezerviral stojnice v Veliki Britaniji paviljon na sejmu Trako, ki se bo odvijal na Poljskem v septembru. Podjetja iz Midlandsa bodo to lahko uporabila za srečanje s potencialnimi strankami, z Oddelkom za mednarodno trgovino in prevajalci. DIT načrtuje tudi organizacijo aktivnosti za dodano vrednost za udeležence.
Valižanska vlada je začela lokalno posvetovanje o načrtih za razvoj globalnega centra odličnosti železnic na nekdanjem odprtem rudniku in premogovništvu za premog v Onllwynu in Nantu Heleni. To bi imelo 6: 9 km elektrificirano zunanjo zanko za preskušanje vlakov s hitrostjo do 175 km / h, elektrificirano notranjo zanko 4,5 km za testiranje infrastrukture in opreme ter 555 m dolgo linearno progo z mehanskim sistemom. za testiranje infrastrukture. "Videli bi lahko, da je spletno mesto postalo britansko središče za operativno usposabljanje v dinamičnem okolju, oddaljenem od operativne mreže, ki ljudem ponuja možnosti za pridobivanje veščin, ki jih potrebujejo za kariero v železniški industriji", je dejal minister za gospodarstvo in promet 2.
Network Rail je Heliguyu v treh letih dodelila okvirno pogodbo o brezpilotnih zrakoplovnih storitvah v vrednosti do 2, 6 milijonov funtov. To zajema dobavo, vzdrževanje in popravilo brezpilotnih letal, kot tudi usposabljanje pilotov.
Mrežni železniški potovalni ekipi v Londonu Euston, Birmingham New Street, Manchester Piccadilly in Liverpool Lime Street postajata zdaj vijolične uniforme. "Potniki so nam povedali, da je bilo pogosto težko najti naše ekipe za pomoč na potovanjih, kadar so bile oblečene v isti oranžni jopiči kot drugo osebje na postaji", je povedala Karen Hornby, vodja oddelka za uspešnost in odnose s strankami. „Zdaj jih je lažje razločiti. Upam, da bo ta majhna enotna sprememba barve veliko vplivala na naše potnike, ki se zanašajo na pomoč pri potovanju“.
Transport za Wales je začel z rušenjem gradbenih del za skladišče v višini 100 milijonov funtov, ki bo zgrajeno v Taff's Wellu kot del projekta podzemne železnice South Wales . V objektu bodo vzdrževane vlakovne kompozicije Stadler, ki bodo predvidoma vstopile v obratovanje od leta 2022, in bo vključeval integriran nadzorni center za upravljanje dejavnosti na progah podzemne železnice.