četrtek, 18. julij 2019

[ D- DB ] Oddaje ICE4 se nadaljujejo

NEMČIJA: Deutsche Bahn je ponovno začel sprejemati vlakovne kompozicije ICE 4 s takojšnjim učinkom, Siemens Mobility in Bombardier Transportation pa sta bila objavljena 17. julija.

Nacionalni operater je aprila prenehal sprejemati nadaljnje vlakovne kompozicije ICE4, potem ko so postopki Bombardierjevega vodenja kakovosti ugotovili, da se nekateri varilni deli karoserije niso izvajali, kot je predpisano. Podjetje DB je povedalo, da so vlaki varni in da ne bodo imeli nobenega vpliva na kupce, vendar jeklene karoserije niso izpolnjevale pogodbeno dogovorjenih standardov, kar bi lahko vodilo do višjih dolgoročnih zahtev za vzdrževanje.
Dobavitelji, upravljavci in organi za varnost železniškega prometa EBA so zdaj dosegli dogovor o predelavi in ​​testiranju okvarjenih zvarov, ki jih bo Bombardier opravil v garancijskem obdobju od začetka leta 2020 do sredine leta 2023. Pričakuje se, da to ne bo vplivalo na potniške storitve.
Siemens Mobility je glavni izvajalec za floto ICE4 po okvirni pogodbi, ki je bila dodeljena maja 2011. Podizvajalec Bombardier je odgovoren za približno 30% celotnega projekta, vključno z dobavo vseh pobarvanih karoserij, notranjih okvirjev podstavkov in sestave treh vrst vozil, vključno z vozili.
Proizvajalci menijo, da je zdaj pripravljenih še pet vlakovnih kompozicij, ki bodo operativno floto DB prinesle do 30 kompletov.