sobota, 15. junij 2019

[ USA - Acela ] Acela vlaki naslednje generacije se oblikujejo

ZDA: Alstom je 12. junija povabil goste v tovarno Hornell v New Yorku, da bi predstavil napredek, ki ga je dosegel pri proizvodnji nove generacije visokozmogljivih vlakov Acela za Amtrak.

Amtrak pravi, da je "pomemben napredek" dosežen pri proizvodnji flote, ki naj bi vstopila v promet na poti 735 km severovzhodnega koridorja Washington - New York - Boston leta 2021. 
28 vlakovnih kompozicij, ki so zasnovane za delovanje do 300 km / h, bodo na začetku obratovale s hitrostjo do 255 km / h. Vključevali bodo Alstomovo tehnologijo Tiltronix, ki predvideva nagibno nagibanje, in sistem za upravljanje z energijo ob trčenju, ki bo zadostil najnovejšim smernicam o varnosti v železniški upravi zvezne železnice.
Po naročilu leta 2016 bodo vlaki ponudili približno 30% večjo zmogljivost kot 20 vlakov Acela Express, ki jih bodo zamenjali. Razširjena flota bo Amtraku omogočila povečanje frekvenc, ki bodo delovale polurno med Washingtonom in New Yorkom ob konicah, in med uro med New Yorkom in Bostonom.
Z blagovno znamko Avest Liberty z Alstom bodo vlaki sestavljeni iz dveh kompaktnih avtomobilov in devetih zgibnih potniških vagonov, z možnostjo dodajanja še treh vozil, če bo povpraševanje še naprej naraščalo.