sobota, 13. avgust 2016

[ SŽ -SLO ] Slovenske železnice zanikajo napake pri gradnji soboške železniške postaje

Pred dnevi smo poročali, da se lahko zgodi, da bo Murska Sobota ostala brez povezave s sodobnim vlakom. Peroni na prenovljeni železniški postaji naj namreč ne bi omogočali uporabe sodobnejših vlakov Siemens Desiro. Po dveh tednih smo le dobili odziv s strani Slovenskih železnic.

Na Slovenskih železnicah zanikajo napake

Na Slovenskih železnicah so zanikali domnevne napake pri gradnji peronov na nedavno prenovljeni progi Pragersko-Hodoš, kjer naj bi bili ponekod peroni zgrajeni predaleč od stopnic vlakov, zaradi česar nekateri tipi vlakov naj ne bi vozili. Na omenjeni progi lahko vozijo vsi vlaki, razenSiemensovega motornega vlaka EMV 312, ker je oddaljenost med peronom in vstopno stopnico predvsem v konveksnih lokih glede na vlak večja od predpisane.

Peron v Murski Soboti zgrajen v skladu s projektno dokumentacijo

Po njihovih zagotovilih so peroni v Murski Soboti in vseh drugih postajah na tej progi zgrajeni v skladu s projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bilo izdano gradbeno dovoljenje in po uspešnih tehničnih pregledih izdano uporabno oziroma obratovalno dovoljenje. Sanacija v gradbenem smislu ni načrtovana, ker odstopanj ni, še pojasnjujejo na Slovenskih železnicah.

“Prizadevamo, da bi EMV 312 vozili tudi na tem odseku (Pragersko-Hodoš) proge, zaradi česar smo tudi pripraviliprojekt za izdelavo izvlečne stopnice pri vstopnih vratih za potnike, ki bi odpravila problem prevelike razdalje med peronom in vstopnimi vrati omenjenega vlaka,” dodajajo na Slovenskih železnicah.