sobota, 31. avgust 2013

S »Trojko« ceneje na vlak in na EuroBasket

Ne zamudite najpomembnejšega košarkarskega prvenstva - EuroBasket, na katerem se bodo med 4. in 22. septembrom borile ekipe iz 24 evropskih držav. Po posebni ponudbi "trojka" pa se v skupini na tekme zapeljite kar 50-odstotkov ceneje.
Gostitelji prvenstva, ki bo potekalo v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah, zagotavljajo odlično navijaško vzdušje na tribunah in obilico spremljevalnih prireditev ter dejavnosti pred košarkarskimi tekmami in po njih. Več o prireditvi, si lahko ogledate na uradni spletni strani EuroBasket Slovenija.


Vozni redi

Najbolj brezskrbno se boste na ogled tekem odpeljali z vlakom. Športne dvorane so namreč v vseh krajih, v katerih se bodo odvijale tekme evropskega prvenstva - v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah, v bližini železniških postaj, tako da se lahko do njih celo sprehodite.

Dodatni vlaki

V času tekem bodo vlaki vozili z dodatnimi garniturami, parav tako pa bodo vpeljani tudi nekateri dodatni vlaki.

Iz Jesenic, preko Ljubljane in Celja do Maribora, bo 4., 5., 6., 8. in 9. septembra, vozil posebni vlak, ki bo iz Jesenic odpeljal ob 23.20. Prav tako bo vozil dodatni vlak med Celjem in Ljubljano, z odhodom iz Celja ob 23.36.

Vozne rede in cene za posamezne relacije pa najdete v iskalniku voznih redov:http://www.slo-zeleznice.si/.

Kako od železniške postaje do dvorane

  • Ljubljana (predtekmovanje skupina A - Izrael, Velika Britanija, Belgija, Nemčija, Francija in Ukrajina)
    Hala Tivoli je od železniške postaje Ljubljana oddaljena okrog 15 minut hoje.
  • Celje (predtekmovanje skupina C - Poljska, Španija, Slovenija, Hrvaška, Češka, Gruzija)
    Dvorana Zlatorog je od železniške postaje Celje oddaljena približno 20 minut hoje.
  • Koper (predtekmovanje skupina D - Finska, Turčija, Grčija, Švedska, Italija in Rusija)
    Dvorana Bonifika je od železniške postaje Koper oddaljena okrog 20 minut hoje.
  • Jesenice (predtekmovanje skupina B)- Litva, Srbija, Bosna in Hercegovina, Latvija, Črna gora in Makedonija
    Dvorana Podmežakla je od železniške postaje Jesenice oddaljena okrog 20 minut hoje.


Na EuroBasket s »trojko«, kar 50-odstotkov ceneje

Ker so vse lokacije, kjer se bodo odvijale tekme Evropskega prvenstva dosegljive z vlakom, dvorane pa v bližini železniških postaj, se na tekme odpravite z vlakom.

Da denarnica ne bo preveč trpela in da boste lahko na košarkarskem spektaklu čim bolj sproščeno uživali, se boste lahko v času EuroBasketa, na tekme v Celje, Ljubljano, Jesenice in Koper odpeljali po posebni ponudbi "Trojka", ki omogoča, da v skupini treh do največ petnajst potnikov potujete kar 50 odstotkov ceneje. Popust lahko uveljavite pri nakupu povratne vozovnice z namembno postajo Celje, Ljubljana, Koper ali Jesenice, na podlagi predložene vstopnice za tekmo.

Če na tekme ne boste potovali v skupini pa lahko koristite katerega od številnih ostalih popustov:
  • 50-odstotni popust z bonom, ki ga dobite, če kupite vstopnico za prireditev v naših Info centrih v Ljubljani, Celju ali Mariboru;
  • Skupine potnikov več kakor 6 oseb – 30 odstotkov popusta;
  • Mladi od 12. do 26. leta z izkaznico za mlade SŽ-Ej!KArtica - 30 odstotkov popusta;
  • Ponudba Turist Vikend, v soboto in nedeljo – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje; Starejši od 60 let in upokojenci z izkaznico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah;
  • Otroci od 6. do 12. leta – 50 odstotkov popusta;
  • Družine z izkaznico za družine – 40 odstotkov popusta za odrasle in otroke, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Organizacija prevozov skupin in posebnih vlakov

Potovanja skupin z rednimi ali posebnimi vlaki je treba naročiti in rezervirati pri železniških podjetjih ali agencijah ter organizatorjih potovanj v državah, od koder prihajajo udeleženci. Dodatne informacije lahko dobite tudi na naslovuhttp://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/slovenija/popusti-in-ugodnosti/skupine.

Vozovnica InterRail One Country Pass Slovenija

Za vse evropske prijatelje, ki obiščejo Slovenijo, smo pripravili vozovnico InterRail One Country Pass Slovenija, ki omogoča neomejeno število potovanj po progah Slovenskih železnic v 3, 4, 6 ali 8 dneh v enem mesecu. Namenjena je za rezidente evropskih držav, ki nimajo stalnega ali začasnega bivališča v Republiki Sloveniji.

Potniki iz drugih držav, ki nimajo stalnega ali začasnega bivališča v Evropi, lahko kupijo vozovnico Eurail One Country Pass Slovenija. Rezidenti Republike Slovenije ne morejo kupiti vozovnice InterRail One Country Pass Slovenija.

Več informacij o voznih redih, cenah in o ponudbah Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 1999 ali
  • po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si