ponedeljek, 11. marec 2013

Paris - Barcelone TGV za začetek aprila 2013


Francoski nacionalni železnic (SNCF) in španski potnik operaterja Renfe dosegli dogovor za začetek direktnih TGV med Parizom in Barcelona naslednji mesec.
V sedanji SNCF ponuja dvakrat dnevno TGV Dasye storitev iz Pariza v Figueres, medtem ko Renfe služi svoji strani meje z dvema Madrid - Barcelona - Figueres AVE vlaki ki so časovno povezati s storitvijo TGV. Ta shema bo zamenjal aprila sega SNCF's storitve v Barcelono, z service set ponuditi Paris - Barcelone potovanje čas 6 h 20 min. Tretji TGV bo potekal ob koncu tedna.


Razširjene storitve TGV bo uporabil novo Barcelona - francoske meje proge, ki je bil odprt v januarju, in bo ustavil na nove postaje v Figueres in Gerona, hkrati pa delajo Perpignan, Narbonne, Montpellier, Nimes in Valence v Franciji. Nekateri sedeži na španski oddelek bo rezervirana za osebe Renfe Avant regionalne visoke hitrosti znamke narediti visoke hitrosti domač potovanje za španski vozači bolj dostopna.


Novo pot, se določijo naslednji mesec med Barcelono in Toulouse, z vsaj štirimi Renfe AVE 100 vlakov za visoke hitrosti. Sklopov so bile spremenjene in so bili pred kratkim testiranih francoski omrežju.

SNCF in Renfe tudi nabor sporočamo začetek več novih storitev med Barcelono in destinacij v južni Franciji, v naslednjih nekaj mesecih.