ponedeljek, 27. februar 2012

Kanada; Nesreči vlaki v Burlingtonu- TORONTO (26.02.2012)




VIA Rail vlak preletnih od Niagara Falls v Toronto, Ontario, iztirjenega danes popoldne v Burlington, Ontario, umrli trije ljudje in ranjenih več drugih. VIA Rail vlak 92 odšel na Niagarske slapove 14:06 uri in je vodil po 15:39 uri postaje v Oakville, ko je vlak - lokomotiva F40PH 6444 in 3 z vlakom vozil renesančnih - zapustil tračnice in strmoglavilo v progi strukturo.

Halton regionalne policije se potrjuje, da so mrtvi in najmanj dve osebi, so bili sprejeti v bolnišnico Hamilton preko ambulante zraka.

Železniški VIA tiskovni predstavnik poroča, da 75 ljudi je bilo na vlaku. In da je iztirjenje je znašal približno 15:30 ure v bližini Plains in kralj ceste v Burlington.

Z vlakom, ki potujejo ponedeljek za vrstico, iz Toronta do Niagara naj pričakujejo, da bodo dobili na avtobuse, medtem ko bo šel tranzit storitve izvirajo, in preneha Burlington za daljše obdobje. GO Bus storitev deluje v obe smeri med Burlington in Aldershot. GO Vlaki bodo izvirajo iz Burlington s pet-do-10-minutno zamudo.