nedelja, 5. januar 2020

[UKR- UŽ] Izdelano v Ukrajini, DMU vstopa v promet na letališču v Kijevu

UKRAIJNA: Prva dizelska večnamenska enota DPKr-3, ki jo je zgradil KVSZ, je vstopila v potniške storitve na progi, ki povezuje glavno postajo Kijeva z mednarodnim letališčem Boryspil.



Sledi testiranje med Ternopolom, Kijevom in Kremenchugom za pridobitev homologacije za doma razvite vlakovne vagone.
DPKr-3 je tri avtomobilska različica primestnega modela DMKr-2 DPKr-2, ki je bil predstavljen leta 2014. Ima največjo hitrost 140 km / h, v vozniških avtomobilih ima 588 kW Voith dizelske motorje in vmesno vozilo brez moči.
170 sedežev je razporejenih 2 + 2 v prvem razredu in 3 + 2 v drugem razredu, medtem ko je skupna zmogljivost, vključno s stojanjem, 470 potnikov. Obstajajo raztegljive rampe za invalidske vozičke in dostopno stranišče.
Enota je zasnovana za delovanje pri temperaturah od -40 ° C do 40 ° C, z električnim predgrevanjem za zmanjšanje porabe goriva in ima oblikovalsko življenjsko dobo 40 let.

Prvi namestnik ministra za infrastrukturo Dmytro Abramovych se je udeležil predstavitve DMU 27. decembra. Povedal je, da je letališka služba Kyiv Boryspil Express v prvem letu delovanja prepeljala milijon potnikov in poudarila, da je „pot priljubljena in jo želimo razviti '.
Povedal je, da je bil DPKr-3 DMU zasnovan kot "sodoben in udoben" in ustreza sodobnim zahtevam glede varnosti in zanesljivosti ter dodal, da je "najpomembnejše, da je narejen v Ukrajini".