petek, 10. januar 2020

[PL-PESA/ CZ-RJ] RegioJet bo novi vlak ELF2 in firma je PESA....

Elfów.eu za RegioJet, ki ga bo izdelal Pesa, je zahteval spremembo pred vozili. Njihov videz se bo bistveno razlikoval od Elves 2, ki ga poznamo s Poljske.

Peša je 23. oktobra na zahtevo "Železniški trg" po dogovoru z RegioJetom predstavila nov videz vozil. Nekaj ​​dni prej smo poročali, da se bodo barve dvodelnih vlakov spremenile tudi na zahtevo uradnikov lokalnih oblasti iz regije Usteckie .

Elf.eu bo dobil povsem drugačno čelo, ki je manj dinamično od tistega, ki je bilo dostavljeno domačim prevoznikom Elves 2. Prav tako bo nekoliko bolj sploščeno v primerjavi s predhodnikom. Okov žarometov bo zelo preprost in okrogel. Vizualno bo ezt nekoliko podoben vozilom Regiopanter proizvajalca Skoda Transportation.

- Barvanje in videz dvojnega sistema Elfa.eu sta bila skrbno dogovorjena z lokalnimi upravami in RegioJetom. S stranko smo v stalnem stiku, izpolnjujemo obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe - je dejal Maciej Grześkowiak iz podjetja Pesa. Ezty naj bi bila pripravljena začeti potovanja decembra 2021.