sobota, 11. januar 2020

[CH-USA/Dallas] DART podeli prvo Stadlerjevo prvo pogodbo o vzdrževanju ZDA

ZDA: Dallas Area Rapid Transit je Stadlerju podelil pogodbo v višini 112 milijonov dolarjev za vzdrževanje flote dizelskih več enot, ki jih bo dobavil za projekt Silver Line, skupaj s pripadajočim skladiščem.



Podjetje DART je Stadlerju podelilo pogodbo v višini 199 milijonov dolarjev za dobavo osem Flirt DMU-jev in skladišča junija 2019, 15-letna pogodba o vzdrževanju, objavljena 6. januarja, pa dopolnjuje paket na ključ. Vključuje dve možnosti za spreminjanje DMU-jev, da bi dodali prtljažnike, stojala za kolesa in krila.
Osvojitev prve pogodbe o vzdrževanju ZDA je "pomemben korak za prihodnost Stadlerja", je dejal Martin Ritter, izvršni direktor Stadler US. „Veselimo se ne samo nadaljevanja tega partnerstva z DART-om, ampak smo tudi prepričani, da bomo lahko zagotovili vrhunsko tehnologijo, povezano z odlično storitvijo“.
Prej znan kot projekt železniškega pasu za bombažni pas, 42 km srebrna črta, ki teče vzhodno od mednarodnega letališča Dallas / Fort Worth do Carrolltona, Addisona in Plana, naj bi bila odprta do konca leta 2022.