torek, 7. januar 2020

[HU-MAV] Madžarske železnice bodo izkoristile možnost, da od Stadlerja naročijo več KISS160

Madžarski državni železniški prevoznik MÁV-START in Stadler sta podpisala pogodbo o dobavi še 21 električnih dvokrilnih vlakovnih enot Kiss. Celotno naročilo je vredno približno 313 milijonov evrov.



Okvirno naročilo za dobavo 40 dvonadstropnih električnih vlakov MÁV-START in Stadler je podpisalo aprila 2017. Do danes je bilo naročenih 19 poljubov v dveh tranšah: 11 in 8 naslednjih sklopov. Po pogodbi je dobava 40. in zadnjega vlaka načrtovana za konec leta 2022.

Vsak od vlakov s šestimi avtomobili je skoraj 156 metrov, širine 2,8 metra in 4,6 metra višine. Lahko sprejmejo 600 potnikov. V vlakih so štiri stranišča, od katerih je eno namenjeno tudi potnikom z omejeno mobilnostjo. Na večnamenskem območju je prostora za štiri invalidske vozičke in dvanajst koles. Nova vozila ustrezajo najnovejšim varnostnim standardom. Opremljeni so s sistemoma EVM in ETCS ravni 2 za nadzor vlakov in lahko potujejo s hitrostjo 160 km / h.

Prvi vlak je bil zgrajen julija 2019. Kissy bo vozil na progah Budimpešta - Vác - Szob in Budimpešta - Cegléd - Szolnok. Med sezono in ob vikendih jih MAV želi uporabljati za servisiranje poti v regijah Debrecen, Nyíregyház in Balaton