sobota, 4. januar 2020

[UK-UŽ] Ukrajinske železnice s pogodbo za dobavo še 40 GE lokomotiv

Ukrajinske nadaljuje svojo pustolovščino pri ameriškem proizvajalcu vozniških vozil. Naši vzhodni sosedje bodo naročili dodatnih 40 TE33AC dizelskih lokomotiv.

Ukrajinske železnice so na General Electric že naročile 30 dizelskih lokomotiv v pogodbi 2018. Prve so bile izdelane v ZDA, naslednje pa v sodelovanju s tovarno Kriukiwka Wagon. Zadnje dizelske lokomotive je Ukrzaliznrót pobral spomladi 2019. Zdaj je bilo odločeno, da podaljša pogodbo, tudi zaradi dobrih izkušenj z uporabo TE33AC.

- Ukrzaliznycia, Ministrstvo za infrastrukturo Ukrajine in Wabtec (trenutno lastnik GE Transportation) sta 30. decembra podpisala memorandum o soglasju, ki intenzivira delo pri dokončanju nakupa 40 novih lokomotiv serije TE33AC, skupaj z zagotavljanjem vzdrževalnih storitev za 70 takšnih lokomotiv - je dejal predsednik ukrajinskih železnic Jewhen Krawcow.

- Naši kolegi iz družbe General Electric so nam skupaj s finančnimi partnerji zagotovili ugodne pogoje. Smo v zaključni fazi, da se dogovorimo o teh pogojih in začeli bomo pripravljati projektno dokumentacijo. S proizvajalcem tudi vodimo pogovore o širitvi proizvodne lokacije v Ukrajini .