četrtek, 9. marec 2023

[PL-PKP IC] Četrti poskus podaljšanja življenjske dobe lokomotiv EP08

 PKP Intercity je pravkar objavila četrti postopek pregleda in popravila nivoja P4 na sedmih delujočih lokomotivah EP08. Prejšnji niso prinesli rezultatov, ker so bile ponudbe po mnenju PKP Intercity predrage. ZNTKiM Gdańsk je bil najbližje zmagi na zadnjem, tretjem razpisu.



PKP Intercity ne položi orožja in le dva tedna po koncu zadnjih postopkov odpira nove. razlog? V podjetju primanjkuje učinkovitih električnih lokomotiv in vsaka učinkovita električna lokomotiva, tudi tako nenavadna, kot je EP08, je zlata vredna (o njihovih specifičnih parametrih pišemo tukaj). Na koncih rednih vlakov PKP Intercity lahko vse pogosteje vidite lokomotive, ki se na ta način pošiljajo med različnimi deli Poljske, da lahko z njimi zaženete vlake. Nekatera lokomotivska skladišča nimajo učinkovitega voznega parka, zadnji razpis za najem električnih lokomotiv pa ni prinesel rezultatov (PKP Intercity ni sprejel edine oddane ponudbe).

Pri razpisu veljajo enaka merila kot doslej. Torej rok za popravilo ene lokomotive (10%), garancija in garancijski rok (10%) ter cena (80%). PKP Intercity bo kuverte s ponudbami odpiral 15. februarja.