petek, 11. november 2022

[MILANO] Novi vlaki za milansko podzemno železnico

 7. novembra 2022 je ATM (Azienda Trasporti Milanesi) družbi Hitachi Rail podelila okvirno pogodbo v vrednosti 368 milijonov EUR za proizvodnjo novih metro vlakov za milanski metro. Nagrada je del obsežnega naložbenega načrta ATM za zagotavljanje vedno bolj trajnostnega in tehnološko naprednega sistema javnega prevoza.



Investicija je sestavljena iz okvirne pogodbe za dobavo 46 novih metro vlakov. Prvi del te pogodbe je že sklenjen za dobavo 21 vlakov, namenjenih progi M1, v vrednosti 168 milijonov evrov. Prvi metro vlaki naj bi začeli obratovati spomladi 2024. Izdelovali jih bodo v italijanskih tovarnah Hitachi Rail v Neaplju in Reggio Calabria.

Nove enote bodo pripomogle k nadaljnji prenovi omrežja javnega prevoza glavnega mesta Lombardije in potnikom ponudile sodobnejše, dostopnejše in udobnejše vlake. Imeli bodo novo, popolnoma dostopno zasnovo z neprekinjenim pogledom od spredaj do konca storitve in nadzornim sistemom, ki bo nadzorni sobi zagotavljal video v realnem času za izboljšanje varnosti na krovu. 

Vsak od vlakov s hitrostjo 90 km/h bo dolg 106,5 m in bo sestavljen iz šestih vagonov z aluminijasto karoserijo. Vlaki bodo opremljeni tudi z vgrajeno klimatsko napravo, zunanje stranice pa so oblikovane tako, da so posebej odporne proti vandalizmu. V skladu z zavezami Hitachi Rail in ATM k razogljičenju in zagotavljanju trajnostne mobilnosti so bili vlaki zasnovani tako, da izpolnjujejo visoke stopnje možnosti recikliranja, ko dosežejo konec svoje življenjske dobe.