ponedeljek, 6. april 2020

[Svet/World] novic o svetovnem železniškem tovornem prometu

Mongolska vlada je podaljšala časovni okvir za razprave pred predlagano gradnjo železniške železniške proge 545 km Erdenet do železnega premogovega premota Ovoot za 18 mesecev do 18. septembra 2021. Hčerinsko podjetje Aspire Mining Northern Railways je prejelo 30-letno koncesijo BOT za projekt v Avgusta 2015, marca 2018 pa je zaključila študijo izvedljivosti z izvajalci EPC China Gezhouba Group International in China Railways 20 Bureau Group.



obert Heděnec je 1. aprila prevzel mesto finančnega direktorja pri češkem državnem tovornem prevozniku ČD Cargo in nadomestil Martina Šimeka. Radek Dvořák je bil imenovan za novega člana odbora, pristojnega za trgovino, od Bohumila Rampula, ki naj bi se upokojil. Dvořák je bil nekdaj namestnik predsednika uprave in direktor za trgovino v matični družbi ČD, kjer ga je nadomestil Jiří Ješeta.

UTLC ERA Ruskih železnic, pristanišče Baltiysk v Kaliningradski regiji in pristanišče Mukran v Nemčiji so začele redno izvajati multimodalne kontejnerske storitve med Skandinavijo in Kitajsko z uporabo poenotenih tovornih list CIM / SMGS. To poenostavlja logistiko in zmanjšuje čas in stroške z izogibanjem potrebe po konsolidaciji tovora na večjih evropskih terminalih, kot sta Hamburg ali Duisburg, za kopenski promet. Tovor prispe z ladjo v Mukran za nadaljnjo obdelavo, nato pa ga pošljejo v Baltiysk in nato tedensko z železnico preko Litve, Belorusije, Rusije in Kazahstana na Kitajsko, tako da od Švedske traja okrog 15 dni. 


Nurminen Logistics pravi, da so ukrepi za preprečevanje širjenja Covid-19 imeli večji vpliv na Kitajsko v evropski zračni in pomorski tovor kot na železnice in so privedli do preusmeritve prometa iz zraka na železnico. „Vsi so morali improvizirati s temi motnjami v mednarodni logistiki. Eno izmed orodij, ki smo ga imeli za naše stranke, je hitra vlakovna storitev, "je povedal Mikko Järvinen, podpredsednik prodaje. „Najpomembnejše je omogočiti predvidljivost pri upravljanju dobavne verige.“