sobota, 4. april 2020

[Nemčija] Hessische Landesbahn naroči Alstomove DMU

NEMČIJA: Hessische Landesbahn je naročil 120 milijonov evrov, da Alstom dobavi 30 dvokolesnih regionalnih dizelskih večnamenskih enot Coradia Lint 41 za uporabo na storitvah Wetterau West-Ost od leta 2022.
To bodo prvi motorji Coradia Lint 41, opremljeni z dizelskimi motorji, ki izpolnjujejo evropske emisijske standarde Stage V.
Alstom je dejal, da bodo imeli 140 km / h DMU, ​​ki jih bodo dobavljali iz obrata Salzgitter, "prostorno in svetlo" notranjost z velikimi okni, 120 sedeži, dvema večnamenskima prostoroma za invalidske vozičke, otroške vozičke in kolesa ter dostopno stranišče. Na voljo bodo potniški wi-fi, vtičnice na sedežih, sistem obveščanja o potnikih v realnem času in CCTV.

DMU-ji se bodo uporabljali na storitvah RB46 Gießen - Gelnhausen, RB47 Wölfersheim-Södel - Friedberg - Frankfurt in RB48 Nidda - Friedberg - Frankfurt, ki bo HLB obratovala 10 let od 11. decembra 2022 v skladu s pogodbo, ki jo je oddal Rhein-Main transportni organ RMV.
Uporabljali bi se tudi na Lumdatalbahnu med Lollar-jem in Rabenau-Londorfom ter Horlofftalbahn-om med Wölfersheim-Södel-om in Hungen-om, če bi predlagali, da se ponovno odprejo.
"Vozila Coradia Lint uspešno uporabljamo v naših omrežjih že vrsto let," je ob razglasitvi naročila 30. marca povedal direktor Hessische Landesbahn Veit Salzmann. Povedal je, da je operater cenil kontinuiteto pri sodelovanju z Alstomom in dodal, da je dobavitelj imel oddala prejšnje projekte „točno in v celoti“.