ponedeljek, 11. november 2019

[PL-PKP] Iz Legnice in Lubina se bomo odpravili na Dunaj, Budimpešto in Berlin

Od 15. decembra se načrtujejo večje spremembe v mreži medkrajevnih medkrajevnih povezav PKP v Spodnji Šleziji. Lubin, kamor se bodo šele junija po dolgih letih vrnili regionalni vlaki, bo postal postaja, na kateri se ne bodo ustavili le medkrajevni, temveč tudi mednarodni vlaki.

PKP Intercity je septembra napovedala spremembo poti vlakov, ki povezujejo Vroclav in Zielona Góra. Potovalni čas se ne bo poslabšal, vendar bo podjetje oskrbovalo dve veliki mestni središči: Legnico in Lubin. Na stari progi, skozi Nadodrzanko, na odseku med Vroclavom in Głogów, bo šel skozi Brzeg Dolny, Wołów in Ścinawa, bo ostal samo en vlak TLK.

Skozi Legnico in Lubin bodo potovali štirje vlaki kategorij TLK in IC in kar je najpomembneje. Družba PKP Intercity se je skupaj s tujimi partnerji odločila, da preusmeri pot mednarodnih nočnih vlakov, tako da gre skozi Lubin in Legnico. Tako bodo prebivalci teh mest lahko neposredno prišli do pomembnih evropskih metropol, kot so Berlin, Bratislava, Budimpešta ali Dunaj. Ta vlak pelje avtomobile do vsakega od teh mest v drugačnem standardu: od udobnih avtomobilov s sedeži, do kavčev in spalnih avtomobilov.

Pomembno je tudi, da se potniki, ki to povezavo uporabljajo v polni uporabi (npr. Od Berlina do Dunaja), prav tako ne bi smeli pritoževati. Čas poti, čeprav je pot skozi Legnico in Lubin nekoliko daljša, se bo za nekaj minut skrajšala. Med drugim zahvaljujoč dejstvu, da bo ta vlak med Legnico in Vroclavom potoval s hitrostjo 160 km / h. Tako bo najhitrejši vlak, ki bo odsek med Legnico in prestolnico Spodnje Šlezije čez 35 minut (nazaj v 39 minutah).

Dejstvo, da bo vlak potoval v takih odnosih, so že potrdile Avstrijske železnice (OBB). Na spletnem mestu tega prevoznikaVstopnice so zdaj na voljo od Legnice in Lubina do Berlina, Dunaja, Bratislave in Budimpešte, pa tudi do vmesnih postajališč. Najcenejše karte lahko kupite za 19 evrov, naslednji prag cen je 24,90 evra, 29 evrov in več. Za mesto v kavču bomo plačali dodatnih 15 ali 20 evrov, za mesto v spalnem predelu 40 ali 50 evrov.
Vlak bo z Dunaja odšel ob 22:10, v Legnico bo prispel okoli 6:10. Iz Legnice proti jugu Evrope bo odšel okoli 22:10, na Dunaju se bo končal ob 7. uri.

Dejstvo, da lahko vlak pelje skozi Lubin, je rezultat velike naložbe PKP PLK, ki je korenito spremenila pogoje prometa med Rudno Gwizdanów in Legnico.