sobota, 30. november 2019

[ITA-Trenord] Vlaki Donizetti so naročeni za Lombardijo

ITALIJA: Regionalni operater Lombardia FNM je z Alstomom podpisal okvirno pogodbo za dobavo do 61 več električnih enot, je 29. novembra napovedal dobavitelj.

Osnovno naročilo v višini 194 milijonov EUR zajema dobavo 31 EMU iz Alstomove družine Coradia Stream, ki jih bo stranka blagovno znamko Donizetti. Dobave iz Alstomove tovarne Savigliano naj bi se začele leta 2022.
Vlečni sistemi bodo izdelani v podjetju Sesto San Giovanni, na vozilu pa bolonjska signalna oprema v Bologni. Štirje vlečni motorji bodo zagotavljali največjo hitrost 160 km / h. Sistem HVAC se bo samodejno prilagodil številu potnikov na krovu, LED osvetlitev pa se bo prilagodila glede na količino svetlobe zunaj vlaka.
Vlaki bodo obratovali na 331 km Ferrovienord mreži. Možnosti je mogoče uveljaviti v osmih letih in vključujejo preventivno in korektivno vzdrževanje.
FNM je leta 2017 razpisala razpise kot del večjega programa za prenovo voznega parka. Regija Lombardija, ki ima 57,67% FNM, je namenila več kot 1,6 milijarde EUR za financiranje 176 novih vlakov, saj je kolesarstvo v regiji doseglo 800 000 potnikov na dan, kar je skoraj petino več kot pred petimi leti.
Septembra 2018 je Hitachi Rail Italy dobila okvirno pogodbo za dobavo do 120 dvonadstropnih EMU-jev FNM, ki jih zdaj dobavljajo v Trenitalijo pod blagovno znamko Rock. Začetno naročilo je za 30 enoprostorcev in 20 avtomobilov s petimi avtomobili. Dva meseca pozneje je FNM izbral Stadler za dobavo 30 hibridnih večnamenskih enot Flirt z dizelsko baterijo za uporabo na svojih neelektriziranih poteh z možnostmi še 20.