torek, 13. avgust 2019

[ CZ/A/HU-RegioJet] RegioJet bo predstavil storitev Praha - Wien - Budimpešta

EVROPA: Češki operater odprtega dostopa RegioJet je sporočil, da bo od junija 2020 naprej na liniji Praha - Wien - Budimpešta uvedel medkrajevni potniški promet. Vsak dan bi bila dva vlaka, ki bi obratovala kot podaljški prage - Brno - Wien. storitve, ki delujejo od decembra 2017.

To bi bilo prvič, da bi zasebni operater neposredno konkuriral madžarskemu nacionalnemu operaterju MÁV-Start. Potnikom bi zagotovila tudi alternativno pot med Budimpešto in Praho, saj trenutni neposredni prevoz poteka preko Bratislave.
RegioJet trenutno upravlja s 14 dnevnimi avtobusnimi prevozi do Budimpešte in iz nje, saj ponuja povezave do Prahe, Dunaja, Brna in Bratislave. „Naša politika mora biti najboljša vrednost za denar za potnike na tirnicah,“ je 8. avgusta dejala generalna direktorica Ivana Kašická. „Na progi Praha – Wien smo dokazali, da je mogoče na vlakih prinesti veliko višjo kakovost storitev za veliko nižje cene kot tradicionalni vlaki. "
Vlaki bi uporabljali postajo Budimpešta Déli, za razliko od avstrijske zvezne železnice Railet iz Dunaja, ki služi Keleti. Vlaki bi v Budimpešto Déli prispeli ob 12.14 in 20.14, odšli pa ob 07.45 in 15.35. Poklicali bi v Budimpešto Kelenföld, Győr in Mosonmagyaróvár na Madžarskem, čez mejo pri Hegyeshalom in poklicali na Wien Meidling in Wien Hbf, preden nadaljujejo v Praho.
RegioJet bo sodeloval z lokalnimi operaterji Westbahn v Avstriji in Continental Railway Solution na Madžarskem, ki bo zagotavljal strojevodje in vodnike ter odgovoren za operacije. To sledi dogovoru, da Westbahn prevzame od Gradca-Köflacher Bahna kot upravljavca in ponudnika voznikov in vodnikov storitev RegioJet v Avstriji od spremembe voznega reda 15. decembra 2019.