nedelja, 25. november 2018

[ LAT . LDŽ] Novi vlak Talgo za Latvijski Železnic LDŽ !

LATVIJA: Nacionalni potniški operater Pasazieru Vilciens je izbral Talgo za dobavo flote 32 električnih večdelnih enot za primestne in regionalne storitve, je najavil generalni direktor Rodzers Janis Grigulis 21. novembra. Uradna oddaja naročila naj bi sledila desetdnevnemu regulativnemu mirovanju obdobje.

Talgo VitTal EMU bodo dobavljeni leta 2020-23 za uporabo na progah od Rige do Aizkraukle, Tukums, Skulte in Jelgave. To bo omogočilo uvedbo rednih voznih redov z odhodi do vsakih 15 min v vrhovih. Vsaka od EMU-jev z dimenzijo 1 520 mm bo imela kapaciteto 450 potnikov.
CAF, Š koda Transport in Stadler sta ponudila tudi pogodbo. Grigulis je dejal, da je Talgoova ponudba v višini 225 milijonov evrov najbolj gospodarsko privlačna, ko se oceni glede na pričakovano 35-letno življenjsko dobo vlakovnih kompozicij, ob upoštevanju stroškov vzdrževanja in energije, kar je za 20 milijonov evrov manj kot naslednja najnižja ponudba. Cena vključuje usposabljanje osebja, vzdrževalno opremo in dobavo rezervnih delov za pet let. Za nadaljnje enote bi obstajale možnosti.