sobota, 6. oktober 2018

[ RUS- RŽD ] Prvi del Moskve - Kazansko progo za visoke hitrosti se bo odprl leta 2024

RUSIJA: Sporazum o gradnji, ki zajema prvi del mostu Moskvo - Kazan, je 2. oktobra objavil prvi namestnik direktorja RZD Alexander Misharin na konferenci ProMotion 1520 v Sočiju 2. Dogovor zahteva, da se naslednje leto začnejo na 301 km poravnava med Zheleznodorozhni v predmestju Moskve in Gorokhovets za odprtje leta 2024. To bi bil prvi del 7,7 km visokih hitrosti koridorja, ki se razvija kot javno-zasebno partnerstvo z Ruskimi železnicami in kitajskimi podporniki. 

RZD je na dogodku predstavil tudi številne druge naložbene načrte, vključno s ponovnimi načrti za udeležbo ATO, ki bodo uvedeni na primestni železniški progi Moskvi v osrednjem ringu za zmanjšanje premikov.
Nacionalna železnica se je tudi s skupnim podjetjem Ural Locomotives Siemens in Sinara dogovorila o naročilu za dobavo 10 električnih lokomotiv 2ES7. To bi bilo dvopasovno elektro pogonsko enosmerno napetost 25 kV 50 Hz, ocenjeno na 8,4 MW, in jih bo 28 let vzdrževalo Ural lokomotiv. 
Med RZD, Mitsubishi Heavy Industries in Sojitz Corp je bil podpisan memorandum o soglasju, ki zajema naložbe v tovornih terminalih v Ussuriysku v Primorskem krajih na vzhodu in v Shushariju blizu Sankt Peterburga.
V zvezi s financiranjem je Mišarin predstavil načrte družbe za uvedbo novih modelov financiranja naložb v infrastrukturo, ki temeljijo na strukturi JPP, ki je že bila predlagana za železnico severne širine. Alexander Kalinin, namestnik guvernerja avtonomnega okrožja Yamalo-Nenets, je pozval k vzpostavitvi odprtega trga za infrastrukturne obveznice.