torek, 8. maj 2018

[ FRA - Alsthom ] Alstom vlaki za Senegal na testu

SENEGAL: Prva od 15 štirih avtomobilov Coradia Polyvalent elektrodi dizelskih enot, naročenih za projekt Train Express Régional v Dakarju, je zdaj na testu v tovarni Alstom v Reichshoffenu v Franciji.

Train Express Régional bo središče Dakarja povezal z novim mednarodnim letališčem Blaise Diagne v Diassu, ki bo služil 14 postaj na progi 55 km s časom vožnje 45 minut. Riderstvo je ocenjeno na 115 000 potnikov na dan.
"Ta preizkus je pomemben mejnik za Alstom in za projekt," je dejal Didier Pfleger, višji podpredsednik Alstoma za Srednji vzhod in Afriko 2. maja. "Ponosni smo, da izvedemo teste, da bi zagotovili ne le nemoteno vožnjo vlakov, pa tudi nadzor nad vsemi normami, ki zagotavljajo največjo varnost za [javno službo za delo] APIX in njegove potnike. "
Podobno kot enote, dobavljene v Francijo in Alžirijo, bodo vlaki Coradia Polyvalent lahko vozili do 160 km / h. Vsak štirih avtomobilov bo dolg 72 m, z zmogljivostjo 400 potnikov v dveh razredih, nizkimi tlemi in "visoko učinkovito" klimatsko napravo, ki ustreza lokalnemu podnebju.
Enote izdelujemo in preizkušamo v Reichshoffenu, s projektiranjem podjetja Saint-Ouen, Le Creusotom, ki podpira podstavne vozičke, Ornansove motorje in alternatorje, Tarbesov sistem za vleko in Villeurbanne informacijske sisteme za IT in potnike v vozilu.