torek, 17. april 2018

[ CZ - RegioJet] RegioJet Traxx lokomotive na testu

ČEŠKA REPUBLIKA: Preizkusi prvih dveh od osmih električnih lokomotiv podjetja Bombardier Transport Traxx MS, ki jih je naročil upravljavec odprtega dostopa RegioJet aprila leta 2017, so potekali 16. aprila v testnem vezju Velim.

Odobritev je zdaj pridobljena za obratovanje do 160 km / h na čeških, slovaških in avstrijskih nacionalnih omrežjih, začetek obratovanja pa je predviden za maj.
RegioJet namerava uporabiti lokomotive na svojih progah Praha - Ostrava - Košice in Praha - Brno - Brečlav, pa tudi v Bratislavo in Wien. Po besedah ​​RegioJeta bo to prvič, da bodo lokomotive Traxx uporabljene za redne potniške storitve na Češkem in Slovaškem.
V medregionalnih storitvah RegioJeta je bilo v prvem četrtletju leta 2018 prevoznikov 1 25 milijonov potnikov, kar je za 30% več kot v enakem obdobju preteklega leta. Operater je dejal, da je to "veliko povečanje" posledica začetka svoje poti Praha - Wien in povečanja števila storitev Praga - Brno za devet vlakov na dan, pri čemer sta še dva načrtovana za kasneje letos.