četrtek, 8. marec 2018

[ PL - PKP ] novosti sedež na vlaku za InterCity in EuroCity

POLJSKA: operater na velike razdalje PKP Intercity je podpisal pogodbo s FPS H Cegielski, ki temelji na Poznanu, za načrtovanje in izdelavo do 81 trenerjev, skladnih s TSI, za delovanje pri 200 km / h.


FPS je bil napovedan konec lanskega leta kot edini ponudnik za ponudbo, objavljeno junija 2017; v tistem času osnovni red za 55 trenerjev je bil vrednoten za 474 m złoty, z možnostmi za 26 več v vrednosti 224 m złoty. Napoveduje podpis pogodbe na 7. marec, FPS postavil skupno vrednost pogodbe na 564m złoty.
FPS bo razvil pet variant v osnovnem vrstnem redu, s petimi prvovrstnimi oddelki za predale in 36 vozili druge kategorije s konfiguracijo oddelka in odprtega limuzine. Tam bo sedem vozil razreda s prostori za invalidske vozičke in dostopen WC, sedem vozil s kolesom. Vsa vozila bodo imela klimatsko napravo in wi-fi v vozilu, nova notranja zasnova pa bo vključevala ergonomske sedeže.
Vozila bodo opremljena s podstavnimi vozički tipa 25AN, ki jih proizvajajo FPS, kar je družba že dokazala pri storitvah prihodkov z več kot 40 milijoni km operacij.
Dostava vseh vozil, vključno z opcijo, je treba izpolniti v 48 mesecih. Dobavitelju je bilo omogočeno nadaljnja štiri leta za pridobitev potrebnega spričevala za uporabo vozil v Češki republiki, Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem in na Madžarskem.