petek, 9. marec 2018

novi vlak od Coradia v Afriki

ALGERIJA: Minister za javna dela in promet Abdelghani Zalene se je 2. marca udeležil slovesnosti, da bi odprl stavbe na postaji Alger v Aghi in označil začetek delovanja prve železniške elektrarne Alstom Coradia Polyvalent z več enotami. Javne službe med Algerjem in Oranom naj bi začele naslednji dan.

SNTF in Alstom sta 29. julija 2015 podpisala pogodbo v višini 200 milijonov evrov za dobavo 17 medkrajevnih vlakovnih kompozicij s šestimi avtomobili s 160 km / h. Vozila se gradijo na mestu Alstom v Reichshoffenu v Franciji, pri projektu Saint-Ouen, Creusot, ki oskrbuje podstavne vozičke, Ornans vlečni motorji in alternatorji, Tarbes pogonski sistem in Villeurbanne elektronske in potniške informacijske sisteme na vozilu. Dinamično testiranje je potekalo v Franciji in v preskusnem centru Vélim na Češkem.
Prvi vlaki so bili dostavljeni v pristanišče Algerja 28. januarja in opravili testiranje v omrežju SNTF pred vstopom v potniški promet. Preostali del flote bo letos dostavljen.

Vozili SNTF so prvi iz Alstomove družine Coradia, ki jih je treba priskrbeti v Afriko. Enote so podobne tistim, ki jih upravlja francoska SNCF pod blagovno znamko Régiolis, vendar so zaščitene pred peskom in imajo močno klimatsko napravo, ki je bila preskušena v klimatski komori na mestu Alstom La Rochelle, da preveri delovanje pri temperaturah do 55 ° C .