sreda, 25. marec 2015

[ SLO - SŽ ] Primorska železniška proga v celoti elektrificirana predvidoma poleti

Sanacija primorske železniške proge, ki je bila močno poškodovana po lanskem žledolomu, še poteka. Dela na desnem tiru na odseku med Logatcem in Borovnico naj bi končali aprila, oba tira proge pa bosta elektrificirana predvidoma avgusta, so pojasnili na Slovenskih železnicah.

LJUBLJANA > Na železniški postaji Logatec gradijo temelje voznega omrežja. Med Borovnico in Verdom bodo postavili drogove voznega omrežja in montirali kovinsko opremo ter portalne konstrukcije na železniških postajah Verd in Logatec. Dela bodo končali predvidoma aprila.
Na desnem tiru med Borovnico in Verdom bodo vodniki voznega omrežja montirani predvidoma maja.
Nato bodo stekla dela na levem tiru, kjer je treba zgraditi temelje voznega omrežja, postaviti drogove, montirati kovinsko opremo in nato montirati še vodnike voznega omrežja. Ta dela bodo po predvidevanjih Slovenskih železnic končali poleti, predvidoma avgusta.
Na železnicah poudarjajo, da je končanje vseh del precej odvisno tudi od denarja, ki bo na voljo takrat, ko bodo končana dela.

Ko bosta elektrificirana oba tira med Logatcem in Borovnico, bo treba dokončati sanacijo še na železniških postajah Postojna, na voznem omrežju na postaji Rakek in druga manjša dela. Vse aktivnosti s sanacijo bodo popolnoma končane jeseni, predvidoma novembra, napovedujejo na Slovenskih železnicah.