torek, 23. september 2014

Slovenske in hrvaške železnice krepitev sodelovanja

Hrvaška agencija za varnost v železniškem prometu je izdal dovoljenje za potniški promet oddelek Slovenskih železnic, s katerim hrvaškega železniškega omrežja v prihodnosti lahko uporabljali dizelski motor, slovenski vlaki DMG 711, ki je v Ljubljani velja še en korak v izboljšanje medsebojnega sodelovanja.



"Zelo smo veseli, da smo dobili licenco. To velja za prvi korak, si prizadevamo za krepitev sodelovanja s hrvaškimi železnicami, še posebej, ko gre za vožnjo naše vlakov ob hrvaških obmejnih območjih," je dejal v petek Prodaja potniškega prometa Slovenskih železnic Boštjan Koren .

Dizelska motorna kompozicije, ki so v Sloveniji zaradi barve popularno imenovane "repe", dosegel najvišjo hitrost 120 kilometrov na uro in vožnje pri 92 potnikov. V prihodnosti se lahko hrvaški linije vozijo pet takšno pohištvo.

Slovenske železnice pričakujejo, da lahko čezmejno gibanje teh vlakov na Hrvaškem se začnejo v decembru, z začetkom veljavnosti novega voznega reda.

Slovenski potniki doslej poleti uporabili storitev rednih sezonskih poti na Reko, Opatijo in Pulju, a so morali prečkati mejo na hrvaških skladb.


Dizelska motorna kompozicije, ki so v Sloveniji zaradi barve popularno imenovane "zeleni", dosegel najvišjo hitrost 120 kilometrov na uro in vožnje pri 92 potnikov.