petek, 26. september 2014

[ SLO - SŽ ] Slovenske železnice pristale v zelo ugledni družbi

Slovenske železnice so bile izbrane za državnega prvaka na prestižnem tekmovanju za The European Business Awards (Evropske poslovne nagrade). V letošnjem, že osmem tekmovanju je sodelovalo več kot 24.000 podjetij iz 33 evropskih držav. Slovenske železnice so tako postale eno od le enajstih slovenskih podjetij s tem nazivom, ter tako pristale v družbi z velikimi evropskimi podjetji, kot so BMW, British Airways, Canon France, Osram in Spar Österreich.


Železnice so se uvrstile v nadaljnji izbor, v katerem bo žirija odločala na podlagi predstavitvenih filmov podjetij. Vsi državni prvaki bodo sodelovali tudi v javnem glasovanju. Lani je med tekmovanjem spletno stran EBA obiskalo več kot 400.000 ljudi, oddali pa so več kot 93.000 glasov.


2013 je skupina Slovenske železnice dosegla pozitiven poslovni izid iz poslovanja (EBIT) v višini 20 milijonov evrov. V prvem polletju 2014 je na dobiček iz poslovanja znašal 4,26 milijona evrov, kljub visokim stroškom v tovornem prometu zaradi posledic februarske vremenske ujme. Načrtujejo, da bo dobiček iz poslovanja konec leta dosegel okrog 22 milijonov evrov. The European Business Awards spodbuja in nagrajuje odličnost najboljših poslovnih

praks in inovativnosti pri podjetjih v celotni EU. Tekmovanje je odprtega tipa v

katerem lahko sodelujejo podjetja različnih velikosti in dejavnosti poslovanja.