sobota, 2. avgust 2014

[ A - ÖBB] naročil več RailJet 9x

AVSTRIJA: Siemens napovedal € 145m odredbo o dostavi avstrijskih zveznih železnic s še devetimi kompozicije Railjet push-pull trenerjev 1. avgusta Dostava naborov sedem avtomobilov je predviden za december 2016..


"Zahvaljujoč povečane donosnosti v storitev potniškega prometa, smo sposobni, da bi to investicijo sami in so zato vlaganje v še večje zadovoljstvo strank", je dejal ÖBB izvršni direktor Christian Kern.

ÖBB trenutno deluje 51 Railjet sklopov v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Švici. Dodatni sklopi se uporabljajo z obstoječimi lokomotiv Siemens Eurosprinter (blagovno znamko Taurus, ki ga ÖBB) na progi Westbahn med Dunaju in v Salzburgu in bodo opremljeni tudi za delovanje v Italiji.


Zasnovana za uporabo pri hitrostih do 230 km / h, Railjet vozila del Siemens "viaggio Comfort družine medkrajevnih avtobusih. Končna montaža se bodo izvajali na vozila potniški kompetenčnega centra Siemensovo na Dunaju, s podstavnimi vozički, dobavljenih iz Gradca.

Vsak 186 m dolg niz trenerjev bo obsegala vozniškega prikolico s poslovnega in prvega razreda sedeži, bistro avto s invalidski voziček dvigala, in pet open-salonskih trenerjev, vključno z enim družinski območja in območja z večnamensko.

Trenerji v zadnji seriji je potrebno opremiti z energetsko varčni paket za "Ecojet ', ki vsebuje LED osvetlitev in klimatsko napravo, ki bo uporablja senzorje CO2 za odkrivanje števila potnikov in prilagoditi svojo proizvodnjo, da bo ustrezala. Siemens pričakuje, da bi to lahko zmanjšalo stroške za energijo za več kot 5m/year € voznega Railjet.