torek, 18. junij 2013

Gremo na morje

Na kopanje k sosedom ali po Evropi gremo z vlakom - brez dolgih cestnih kolon in ugodno, tudi do 70 % ceneje.
Približuje se čas dopustov in počitnic, ko nam misli že uhajajo na morje, plažo, druženje s prijatelji in k zabavi, stran iz sivine vsakdana. Kot vsako leto se bodo tudi letos proti morju vile dolge kolone avtomobilov, ki se jim lahko izognete. Letos potujte drugače in izkoristite ugodne, tudi do 70-odstotne popuste in pustite, naj vas tiri zapeljejo v številne kraje na izlet ali pa na dolga nepozabna potovanja.

S kopalnim vlakom do Opatije ali Reke

Z dvema direktnima vlakoma se lahko odpeljete do mondene Jadranske Nice - Opatje ali do največjega pristanišča in turistično prometnega središča - Reke, kjer lahko zapustite »trdna tla« in nadaljujete pot s številnimi ladijami ali trajekti.

V Pulj že od 14,20 evra

Na počitnice ali le na enodnevni izlet se lahko vsak dan, med 22. junijem in 31. avgustom, do središča zgodovinskega mesta Pulj zapeljete vlakom, s posebnim poletnim popustom. Poletni vlak vozi vsak dan iz Maribora prek Ljubljane v Pulj in nazaj. Skupinske vozovnice (skupaj potuje vsaj šest ljudi) boste lahko kupili s kar 60-odstotnim popustom in za povratno skupinsko vozovnico iz Ljubljane tako odšteli le 22,20 evra na osebo. Najceneje bodo potovale skupine mladih do 20 let, saj bodo deležne 70-odstotnega popusta in bodo do Pulja odštele le 14,20 evra. Da bo izlet zabavnejši in pestrejši, s sabo na vlak lahko vzamete tudi kolo.

Poletni vlaki v Split

Poleti prav tako vozi več vlakov do Splita, odličnega izhodišča za nadaljevanje poti na hrvaške otoke, čeprav bi bilo škoda, da si pred nadaljevanjem poti ne bi ogledali mesta. Iz Ljubljane v Split neposrednih vlakov ni, vendar so pogoste povezave z Zagrebom in naprej v Split – še posebej z novimi in hitrimi vlaki ICN – spodbuda za izbiro potovanja z vlakom.

S poletnim vlakom do Kopra tudi iz Budimpešte preko Maribora

Od 24. junija do 31. avgusta bo, ob torkih/četrtek in petkih/soboto med Koprom, Ljubljano, Mariborom in Budimpešto, ter ob ponedeljkih in četrtkih, med Budimpešto, Mariborom, Ljubljano in Koprom, vozil novi poletni vlak, kateri bo imel tudi vagone z direktno povezavo do Kopra.

Z avtovlakom do Turčije, že za 125 evrov

Odpravite se na avanturistično potovanje do stičišča Evrope in Azije. Tam na vas že čakajo dolge peščene plaže, pestro nočno življenje, gostoljubni domačini ... Cena vozovnice iz Ljubljane do Istanbula za potovanje v drugem razredu v šestposteljni kabini znaša 125 evrov na osebo.
Vlak vas bo zapeljal do postaje Edirne, nato pa se boste z avtobusom (vključen v ceno) zapeljali do Carigrada (istanbula), oz boste sami nadaljevali pot po svojih željah, če boste na vlak naložili tudi svojega jeklenega konjička.

Z avtovlakom na Nizozemsko

Če vam vročina in morje ravno ne odgovarjata in bi to poletje rajši obiskali Nizozemsko in druge severne dežele, se lahko zapeljete z avtovlakom, ki bo letošnje poletje vozil med Koprom in Nizozemsko.

V Avstrijo, na Hrvaško in v Srbijo s 70-odstotnim popustom

Z vlakom, na koncert, tekmo ali kar tako potujejo skupine mladih do 20 let iz Slovenije v Avstrijo, na Hrvaško in v Srbijo kar 70 odstotkov ceneje. Kot skupina se šteje, če skupaj potuje 6 oseb. Spremljevalec potuje brezplačno. Tako boste za povratno potovanje iz Ljubljane do Opatije odšteli le 9,40 evrov, do Zagreba 9,60 evrov, do Pulja 14,20 evrov, do Beograda 30,80 evrov, na Dunaj 43,40 evrov in do Gradca 24,20 evrov. Seveda lahko po navedenem popustu potujete tudi do drugih mest v teh državah.

Na morje tudi s kolesom

Pri vlakih, ki vozijo v Opatijo, na Reko ali v Pulj obstaja tudi možnost prevoza koles. Za enosmerni prevoz spremljanega kolesa s postaj Slovenskih železnic do postaj na Hrvaškem bo treba plačati 5,00 evrov. Prevoz koles Pri vlakih, ki vozijo v Opatijo in na Reko je možen od 6. aprila do 28. septembra, prevoz koles pri vlaku, ki vozi v Pulj pa v času vožnje vlaka od 22. junija do 31. avgusta.

Na potep po evropskih prestolnicah že od 25 evrov

Bi si radi med počitnicami ogledali evropske prestolnice po zares ugodnih cenah? Obiščite Beograd že od 25 evrov, Dunaj, Zürich ali München od 29 evrov ali velemesto Frankfurt že od 49 evrov. Vendar pohitite, saj je število sedežev po tako nizkih cenah omejeno.
*Opomba: navedene cene, so cene v eno smer.

Bi se radi med počitnicami zapeljali po Sloveniji?

Preverite pestro ponudbo v zavihku Slovenija.

Več informacij:

  • v info centrih Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 1999 ali
  • po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si
  •